Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje otečenih nogu uvečer po metodi i receptima Sadika Sadikovića

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Znak su nepravilne cirkulacije krvi. otečena, onda ili srce ili bubrezi loše funkcioniraju, a ako je lijeva noga ako je desna noga otečena, sluti se na bol u maternici i na vodenu bolest.

Kod te bolesti dnevno treba prati tijelo octom i vodom, tjedno dvije do tri polukupelji u odstajaloj vodi s pranjem leđa od 10 sekundi do jednu i pol minutu. Svakog drugog dana treba prije lijeganja u krevet navući lanene gaće umočene u hladan odvar od isjeckane slame od zobi, pola kilograma na 6 litara vode i 5 dag istucanih boba smrekovih i 5 dag bijelog izgnječenoj luka, 12 do 16 sati držati potopljeno i pola do jedan sat poistiha kuhati. preko ovih gaća navući suhi i vuneni pokrivač, tako da je svaka noga posebno dobro umotana. ako je bolesniku hladno, na noge staviti vruće boce. Ovaj oblog ostaviti jedan i pol do dva sata.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Za čaj neka se uzima jedan dekagram satrvenog korijena apte (Sambucus Ebulus L), 3 dag žila od koprive, 1 dag satrvenog korijena od bibernele (Pimpinella magna L), 10 g iđirota (Acorus Calamus L), na jednu litru zdravog vina, 12 do 16
sati držati potopljeno, pola sata poklopljeno poistiha kuhati i kipuće preliti preko 10 g brezova lišća
(Betula alba L), 2 dag istucanih boba smrekovih (Juniperus communis), 10 g mažuranke (Ariganum majorana L), 4 žlice meda, 10 g kadulje (Salvia ofcinalis) i 4 g pelina (Artemisia Absinthum L). To sve zajedno 5 minuta kuhati i 20 minuta pariti. Od ovog čaja treba svakog sata uzeti po jednu žlicu i tri puta dnevno na vrhu noža prašak od kravojca (angelica sylvestris L). Ne smije se jesti mesa barem dva mjeseca, već kuhanu pšenicu, ječmenu prekrupu, rižu, mlijeko i zelen svake vrste, osobito koprive i špinata, te kruh od prekrupe. Neka se uzme lišća od vrbe (Salix alba L). ako je lišće svježe, uzme se 40 g na pola litre octa, ako je suho, 20 g. Lišće se mora u octu dobro ugrijati, onda se izažme i koliko je bolesniku moguće izdržati vruće, na noge privije. to neka se čini jutrom i navečer.

Neka se uzme korijena od apte (Sambucus ebulus L), zobi i maka, sve skupa neka se dobro protuče pa pofriga na salu kokošjem i privije na otok tri do četiri puta.

Ako kome noge otiču (bilo od kakve bolesti), neka uzme bršljanova (Hedera helix L) lista te ga u tavi, na ulju ili masti, prži i tako neka čini dva-tri jutra i time neka oblaže noge i neka ne hoda već leži.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh