Connect with us

Priroda i zdravlje

Liječenje poremećaja krvotoka po metodi i receptima Rudolfa Brojsa

Ovaj recept objavljen je u knjizi Rak Leukemija i druge prividno neizlečive bolesti izlečive prirodnim putem“ Rudolf Brojs .

POREMEĆAJI KRVOTOKA

Ko pati od poremećenog krvotoka sigurno su mu uvek hladne noge, pa zato u prvom redu treba voditi računa da se to dovede u red. Protiv poremećaja krvotoka treba primenjivati naizmenične kupke za noge. Tu naročito pomaže gacanje po vodi.

Evo, kako se primenjuju naizmenične kupke za noge: Ulaziti u toplu vodu (20—30 stepeni) sa toplim nogama, ali nikako sa punim želucem, pa 10 minuta dodavati po malo vrele vode, dok se oko 40 do 45 stepeni. Posle toga, tri do četiri sekunde u hladnu vodu, pet do šest sekundi u toptu, pa tako naizmenično pola sata. Ovim menjanjem topla voda postaje sve hladnija, a hladna sve toplija. U slučaju „zaspalih” nogu nastaviti sa menjanjem sve dok obe vode ne dostignu istu temperature.

Na isti način kao naizmenične kupke za noge, mogu se primenjivati i kupke za ruke. Bilo da primenjujemo jedno ili drugo, u toplu, odnosno hladnu vodu trebalo bi uvek ulaziti najpre desnom nogom, odnosno, desnom rukom. Iz tog razloga za naizmeničnu kupku za noge treba imati tri vedra, jedan pored drugog. U sredini vedro sa toplom vodom, a desno i levo sa hladnom. Dakle, ako sedimo na stolici i noge nam se nalaze u srednjem vedru sa toplom vodom, treba najpre desnu nogu spustiti u hladnu vodu u desnom vedru, a onda levu u levo vedro sa hladnom vodom. Posle toga desnu nogu prvu vratiti u toplu vodu itd. Ako imamo samo dva vedra (levo hladna, desno topla voda), desna noga će biti predugo u toploj vodi. Posle jedne  vakve naizmenične kupke, trebalo bi ležati pokriven oko pola sata. Takvu naizmeničnu kupku za noge možemo preporučiti i u slučajevima menstrualnih tegoba.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Gacanje po vodi primenjivati takođe samo sa toplim nogama i nikako sa punim želucem. Pre i posle gacanja po vodi treba po 20 minuta hodati. Pre gacanja, da bi se noge zagrejale, i posle da bi se odmah ponovo zagrejale. Ko posle gacanja po vodi stoji ili čak sedi, umesto da hoda, ndge mu postaju još hlad nije nego pre, pa bi morao najmanje deset puta energično da gaca po vodi, dok ne anulira štetu nastalu stajanjem ili šedenjem.

Naizmenične kupke za ruke primenjuju se na isti način kao naizmenične kupke za noge, s tom razlikorr što nam za to trebaju dva suda. Kod naizmenične kupke za noge voda treba da dopre do polovine listova, a kod kupke za ruke — do poiovine nadlaktica. Kada gacamo po vodi, prvi put to činimo samo do iznad članaka, ali pet do šest minuta, a kasnije do ispod kolena, ali samo tri do četiri minuta. Gacanje po vodi znači hodati u vodi i noge naizmenično što više dizati, dakle, voda-vazduh-voda-vazduhitd.

NAIZMENIČNE KUPKE ZA RUKE
jedan primer

Jednom čoveku utrnuli su prsti leve ruke, zatim cela šaka, pa vremenom ruka od lakta. Čovek je otišao lekaru koji mu je odmah savetovao da amputira ruku, smatrajući — ako to bude tako dalje išlo, čovek bi mogao umreti. Čovek je otišao u bolnicu, gde su odmah hteli da ga zadrže, pa je narednog dana već trebalo da se izvrši amputacija. Pošto je čovek bio zemljoradnik I nije imao bolove, rekao je: „Zašto da odmah ostanem? Idem kući, pa ću sutra ujutru u šest doći bez doručka.” Na to su ga pustili, pa je sledećeg jutra već išao putem prema bolnici, kad je susreo gospodina Karla Cerlauta (Zerlauth), prvog austrijskog stručnjaka za Knajpove metode lečenja, koji je bio u jutarnjoj žetnji. On je vrlo Ijubazno pozdravio čoveka jer ga je dobro poznavao. Videći da čovek otpozdravlja sasvim tiho i potišteno, Cerlaut ga upita zbog čega je tako potišten. Ovaj mu je odmah ispričao svoju priču, na šta je Cerlaut rekao:

Glavu gore, neće biti operacije. Okreni se i odmah pođi kući da primeniš naizmenične kupke.

Ali u bolnici sam obećao da ću doći tačno na vreme, pa ne mogu dopustiti da lekari čekaju. Na to mu je Cerlaut, čovek bogatog znanja, od koga sam I sam mnogo naučio, rekao:

Ako i stotinu lekara čekaju, ne mari, jer je mnogo važnije spasti tvoju ruku.

Čovek je poslušao, otišao kući i odmah primenio kupku sve dotle dok obe vode nisu imale istu temperaturu. Već tada je u prstima ponovo dobio normalan osećaj. Primenio je kupke još dva puta, pa je uveče, posle treće kupke ponovo normalno osećao celu ruku i bio izlečen.

Više recepata i čitavu knjigu od Rudolfa Brojsa možete pronaći na ovom linku Rudolf Brojs recepti.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh