Connect with us

Priroda i zdravlje

Liječenje povijenih prstiju po metodi i receptima Rudolfa Brojsa

Ovaj recept objavljen je u knjizi Rak Leukemija i druge prividno neizlečive bolesti izlečive prirodnim putem“ Rudolf Brojs .

POVIJENI PRSTI

Često srećemo Ijude sa prstima koje oni više ne mogu da ispruže. To najčešće pogađa prstenjak ili
srednji prst. Ređe se javlja kod malog prsta. Povijanja prstiju nastaje zbog spuštenih (plitkosvodnih) stopala. Ako su povijeni prsti desne ruke, spušteno stopalo je levo i obratno. Tu je, dakle, reč o ukrštanju i tiče se isključivo tetiva. Tetive napred na guki stopala su prirasle, kreću se duž stopala, preko pete, lista, kukaukrštajući se na donjem delu leđa, prolaze nagore do ruku, pa sve do korenja prstiju. Ako nam je samo jedno stopalo spušteno, tetive su nategnute. Pošto se one ne mogu rastezati, to će u povoljnijem slučaju poviti prste. Zbog spuštenih stopala nastupaju u nepovoljnijem slučaju promene u zglobu, pošto — kao što napomenusmo — tetive idu preko kukova. Ako se ugane zglob kuka, nema povijanja prstiju.

Bilo da se to odrazi na kukove ili prste, najbolje će pomoći odgovarajući ulošci za obuću. Kućne papuče ne nositi bez uložaka. Na taj način se stanje bar neće pogoršavati. U mnogim slučajevima dolazi čak do znatnih poboljšanja.

Podatak da povijanje prstiju ili promene na kukovima nastaju zbog spuštenih stopala možda nije poznat
čak ni mnogim lekarima. Evo jednog primera: Poznavao sam ženu koja je imala težak poremećaj zgloba kuka i koju su lekari više od 15 godina lečili od reume. Toj ženi sam ozbiljno rekao da poremećaj dofazi od spuštenih stopala, pa sam je posavetovao da odmah zatraži rentgenski snimak stopala na suprotnoj strani. Još istog dana otišla je rentgenologu, koji joj je snimio stopalo. Pokazao joj je snimak, s napomenom da poremećaj njenog kuka dolazi isključivo od tog spuštenog stopala. Da je žena došla da snimi stopalo 15 godina ranije, on bi joj prepisao uloške, pa nikada ne bi ni došlo do poremećaja u kuku.

Prema tome, kome su povijeni prsti ili pati od poremećaja na zglobu kuka, treba da ide kod rentgeneologa, da snimi stopalo. Uloške koje lekar prepiše treba I nositi, čak i ako u početku izazivaju bolove.

Više recepata i čitavu knjigu od Rudolfa Brojsa možete pronaći na ovom linku Rudolf Brojs recepti.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh