Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje povraćanja krvi po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Ako je krv koju bolesnik povraća smeđa i gušća, s nešto jela pomiješana, onda dolazi od želuca. ko je krv koju bolesnik povraća smeđa i gušća, s ne ako je krvpjenušava i svijetlocrvena, onda dolazi iz pluća. Kada krv iz želuca provali, uzrok može biti ozlijeđen jednjak ili želudac, a može biti i rak i čirevi u želucu. Kada krv iz pluća provali, uzrok je tuberkuloza.

Protiv krvarenja iz želuca kuha se 15 min. s pola litre vode i 2 žlice octa od trpkovine (žutike trpke, Berberis vulgaris), 4 g korijena poljske steže, 4 g mlade hrastove kore, i po 3 g boba smrikovih, preslice i macine trave. Ovog čaja popije se po 3 šalice dnevno, svakih četvrt do pola sata po gutljaj. Ako nema octa od trpkovine, može se uzeti i zdravog vinskog octa.

Ako je krv sa sluzi pomiješana, onda treba uzimati svakog sata po 1 žlicu od 1 velike žlice samljevenog sjemena žutilovke svinjduše (prosenjače, Trigonella Foenum graecum) i pola žlice komorača (Foeniculum ofcinale All.) s pola litre kipuće vode preliti i 2 min. kuhati.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Ako bolesniku ne prija ovaj čaj, onda treba kuhati po 6 g lišća od lječure (milogled, Sanicula europea), lišća od miš- jakinje (crijevac, Stellaria medija Vill.), korijena od poljske steže, preslice i šiljaste bokvice, s četvrt litre zdravog vina, četvrt litre vode i 2 žlice octa od trpkovine. Ovaj čaj treba 15 minuta kuhati i svako pola sata po gutljaj uzeti. Uz čaj treba uzeti dnevno 3 puta po 1 žlicu čistog maslinova ulja, a još je bolje ulja od badema (vidi: ulje).

Dnevno uvečer prije spavanja 1–4 minute treba po hladnoj vodi hodati i tri puta tjedno uzeti hladnu polubanju od 10 sek. s pranjem leđa.

Sjemenje, cvijet ili kora od bijele vrbe (Salix alba L) treba kada tko baca krv. Ostavi se 12 sati potopljeno, a onda se kuha 15 g na pola litre vode 15–20 minuta. Uzima se tri puta dnevno po mala šalica.

Da se obustavi bacanje krvi, presličin čaj najbolji je lijek. isto tako kada krv navali na nos, možemo je začas zaustaviti ušmrknemo li koji put u nos toga čaja.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh