Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje prevelikog krvarenje po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Kada kod mijene nastupi veliko krvarenje, onda treba odmah leći u krevet i namjestiti glavu niže, a donje tijelo poviše. Treba uzimati čaj kao što je  navedeno u liječenje mijene (Savjeti i lijekovi za mijenu kod žena Sadika Sadikovića), uz to stavljati na trbuh obloge s pola vinskog octa i pola vode. Osim toga, 2–3 puta dnevno toplo se irigirati odvarom od 50 grama mlade zdrave hrastove kore i 50 grama preslice na jednu litru vode, 20 minuta kuhane. treba uzimati mješovitu i krepku hranu i više puta tijekom dana piti po 2–3 čaše crnog vina.

Osjećaju li se uz krvarenje još i bolovi, onda treba dnevno 3–4 dana uzimati dobro toplu banju 1 sat, u velikoj kadi s odvarom od trina. Kada se voda u kadi stane hladiti, staviti u vodu 1–2 kamena.

Nastupi li zbog velikog krvarenja pljuvanje krvi na usta, onda treba uzeti 20 grama hrastovog i 60 grama vrbovog lišća i mladih vrhova na 1 litru vina, dobro poklopljeno napola ukuhati i dnevno piti. Najprije 1 čašu, a kasnije svako pola do jednog sata, a kasnije i svako dva sata po jednu žlicu.

Vrlo je dobar i ovaj lijek: Uzme se po 15 grama rusomače, preslice, metvice niske što uz vodu raste, lišća i mladih grančica od imele (najbolja je imela s hrastovog stabla) na 1 litru vina dobro poklopljeno jednu trećinu ukuhati, a dvije trećine da ostanu. Prvog sata dvije šalice popiti, a kasnije svakih pola do jedan sat po žlicu uzimati.

Nakon velikog krvarenja dolazi obično bijeli cvijet

Bolesnica treba i nadalje ostati 4–5 dana u krevetu, a na trbuh joj treba stavljati dobro tople obloge s odvarom od trina. Oblog treba svako pola do tri četvrt sata mijenjati. Svako jutro čitavo tijelo se 4–5 sekundi pere s pola vinskog  octa i pola vode, a preko dana samo jednom gornje tijelo. Osim toga, tri puta dnevno se popije po jedna šalica čaja od 75 grama ploda i koštica od divlje ruže i po 8 grama istucanih boba smrekovih, mladog orahovog lišća i macine trave, na 1 litru vina i 3 žlice meda. To se mora 1 sat dobro poklopljeno poistiha kuhati.

Dobar je i ovaj lijek: Uzme se cvijeta od bijele djeteline 40 g i solomonovog pečata uglastog (Polygonum aviculare L) 40 grama na litru vina, 12 sati se drži potopljeno i 20 minuta s 3 žlice meda kuha. Uzima se po 3 šalice dnevno. pokraj svih ovih čajeva treba dnevno piti 2–3 čašice vina od ružmarina.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh