Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje rana na nogama po metodi i receptima Sadika Sadikovića

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Rane na nogama, a osobito kod žena, ne smiju odmah zarastati. Kroz ranu se mora sva nečistoća iz tijela izluči ti, a onda se tek pristupi zarastanju rane. Bedra i noge treba dnevno prati s kroz krpu ocijeđenim odvarom od trina (1 kg trina na 8 litara vode i jedan i pol sat kuhati). Noge još 20–25 minuta kupati u odvaru. tjedno 2–3 puta promijeniti pa za pranje i kupanje upotrijebiti odvar od 1 i pol kg zelenih omorikinih češera ili omorikinih grančica, kuhati kao i trinu.

Nakon kupanja 6–8 dana ranu oblagati mlakim melemom, koji se dobiva ako se kipućom vodom i octom zakuha samljeveno
sjeme od žutilovke svinjduše
(Trigonella Foenum graecum L). Kasnije se nastavlja s oblozima od 80 grama hrastove kore i 20 grama pelina na 1 litru vode. Kora se pola sata kuha, kipuće preko pelina prelije i 15 minuta pari. Krpu za oblog treba četverostruko složiti. ako nema hrastove kore, uzme se preslica (Equisetum arvense L) 60 g na 1 litru vode i pola sata kuha. ako ima svježih trava, još je bolje obložiti ranu svježom biljkom solomonovog pečata uglastog (Polygonum aviculare L) i stolisnikom (Achillea Millefolium).

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Biljke se moraju prije oprati, dobro ocijediti i istucati. Za čaj se kuha korijen apte (Sambucus ebulus) 6 grama, solomonov pečat
uglasti i bogorodičina trava
(Hypericum perforatum L) po 6 g, ružmarina 4 grama i 2 grama pelina s 2 žlice meda. Korijen se kuha 15 minuta, kipuće preko trava prelije, još 5 minuta kuha i 10 minuta pari. Svakog sata po jednu žlicu. Dnevno tri puta na vrhu noža treba uzeti u prah istucanog korijena od kravojca (Angelica sylvestris L).

Bobe od smreke jesti 4–15 od 15 na 4. Devet puta ponoviti. Dnevno treba tijelo prati s pola vode i pola octa, dva puta tjedno umotati se u vruću plahtu umočenu u odvar od trina ili slame od zobi. hladnom vodom dva puta tjedno polijevati koljena i bedra i dva puta ruke i leđa od 8 sekundi do 1 i pol minute.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh