Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje Raznih grčeva po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Razni grčevi

Čaj priređen od petoprsta ranog vrstan je lijek protiv grčeva, pojave li se oni u želucu, u (Potentilla verna L) izutrobi ili gdje bilo. Čim se pojave znakovi grčeva, odmah dajmo bolesniku vrućeg mlijeka (vruće neka bude toliko koliko ga može bolesnik podnijeti), u kome se ukuha petoprsnog čaja toliko koliko ga s 3 prsta uhvatiti možemo. Dvostruko ublaži bol onda ako još povrh toga trbuh i želudac obložimo okuhanim biljem petoprsta.

Grčevi u trbuhu

Mogu doći i od glista. Kada grčevi nastupe, odmah uzeti klistir za čišćenje s malo sapuna i 10–15 kapi kamforova ulja na komadić šećera. Nakon toga treba izgnječiti 2 glavice zdravog češnjaka i 20 min. kuhati s 1 i pol litre vode, onda kroz krpu procijediti i kada se prilično ohladi, ovim odvarom bolesniku klizmu pružiti i što dulje da je u sebi zadrži. Na trbuh i želudac treba stavljati tople obloge od trina ili octa. Još su bolji oblozi ako se 4–5 zelene omorikine šišarice istucaju i s 2–2 i pol litre vode pola do 1 sat kuhaju i ovim toplim odvarom želudac i trbuh oblaže. tijekom 8–10 dana treba uzimati vina s češnjakom 5–6 puta dnevno po malu čašicu.

Vino s češnjakom: na 1 litru vina stavi se 10 dag izgnječenog bijelog luka i ostavi se 5–6 sati ostati.

Kamforovo ulje: U pola litre čistog maslinovog ulja stavi se kao orah velik komad istucanog kamfora.

Želučani i trbušni grčevi kod male djece

Kamilica čaj kod nahlade, osobito ako je spojena s groznicom. (Matricaria Chamomilla L) se upotrebljava ikao sto se tako tim čajem liječe želučani i trbušni grčevi kod malene djece, ako taj čaj piju a želudac i trbuh oblažu okuhanom bilinom. Kod žestoke navale krvi preporučuje se kamilica kao vrlo dobar lijek.

Maloj djeci pravi se klistir od čaja kamilice kad ih u trbuhu boli, kad imaju grčeve i kad su zapečena.

Grč u nogama

Svaku večer uzeti toplu kupelj za noge od 10 dag korijena paprati (Aspidium Felix-mas) na 5 litara vode, 45 minuta poistiha kuhati. Od toga odvara treba tople obloge na noge stavljati. Nakon kupelji od paprati 1 minutu u hladnoj vodi nogama kretnje činiti kao da se gazi po vodi, a onda topao oblog uzeti i dobro se pokriti.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh