Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje raznih lišaja po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Lišajevi, čirići, ospice, bubuljice, kožne su bolesti koje na padaju zglobove, laktove, koljena, bokove a ospu se i po čelu i po obrazu. Dolaze od oboljelih unutarnjih organa, koji se na taj način pokazuju, te nezdrave krvi i loših sokova u tijelu, kojima je često uzrok naslijeđe. Lišajevi budu vlažni i suhi, u obliku peruti i kožu izjedaju (Lupus – lišaj). Kod ovih bolesti pijenjem čajeva za čišćenje krvi te uporabom hladne vode na čitav organizam utjecati, što često iziskuje dulje vremena za potpuno ozdravljenje .

Za sve vrste lišajeva mora se piti ujutro, natašte, pola sata prije ručka i pola sata prije večere po šalicu čaja od po 25 grama mladog orahovog lišća, mladog lišća od bazge, maslačka, vrhova od koprive, bokvice, metvice niske, koja uz vodu raste (Mentha aquatica), kadulje, vrhova od smreke i preslice, 10 grama kantarije, 6 grama pelina, 2 dag svježih, zdravih izgnječenih boba od smreke i četvrt kilograma zdravog meda, na dvije litre čistog naravnog vina. to sve se potopi i stoji 12 sati, 15 minuta poistiha kuha i još pola sata ostavi da se pari na toplom mjestu, dobro poklopljeno. Osim toga, uzme se tri puta dnevno, na vrhu noža, praška od korijena steže ili kravojca.

Uz pijenje toga čaja treba svako jutro, odmah, čim se iziđe iz kreveta, oprati tijelo s pola vinskog octa i pola vode, 10–20 sekundi. Dva puta tjedno treba polijevati koljena, bedra i leđa 2–5 sekundi. tjedno dva puta treba umotati tijelo u vruću plahtu, umočenu u odvar slame od zobi te suhim i toplim previti. Ovaj oblog ostavi se jedan sat, 2–3 puta tjedno treba napariti glavu na odvaru od trina 20–25 minuta, jedan sat nakon parenja uzeti hladnu polu-banju s pranjem leđa 2–5 sekundi. Za to vrijeme jede se kuhana pšenica, prekrupa od raži ili ječma, zelen, mlijeko, riža, dosta voća, svjež sir, kisela obrana mlijeka i kuhana tijesta.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh