Connect with us

Priroda i zdravlje

Liječenje reume po metodi i receptima Rudolfa Brojsa

Ovaj recept objavljen je u knjizi Rak Leukemija i druge prividno neizlečive bolesti izlečive prirodnim putem“ Rudolf Brojs .

REUMA

Protiv svih vrsta reume treba tri nedelje piti čaj za bubrege, kao i kod svih drugih zapaljivih stanja. U tom
slučaju dobro je ako se posle tri nedelje načini pauza od dve nedelje, a onda ponovo pije čaj za bubrege. U slučaju reume u telu se zadržava previše mokraćne kiseline, koja se hladenjem kristališe, što izaziva bolove u zglobovima, mišićima itd. Hlađenje je većinom jednostrano. Ako se, na primer, promajom ohladi neki deo tela, tu se i osete bolovi.

Godine 1943. zaključio sam da u svakoj bolesti bubrezi ne funkcionišu kako valja, što se naročito odnosi na reumu. Zbog toga bi za duže vreme trebalo da se odreknemo mesnih supa, goveđeg i svinjskog mesa, a naročito suhomesnatih proizvoda. Osim toga, ne piti alkohol i crnu kafu. Zdravlje ide kroz kuhinju!!

U tom kontekstu veoma je važan i čaj od žalfije. Neko ko uvek pije čaj od žalfije nikad se neće lako razboleti. U čaju od žalfije nalazimo sve sastojke potrebne žlezdama sa unutrašnjim lučenjem.

Najvažnije za zdrav život bilo bi: (1) nikada ne jesti podgrejana jela (2) uvek piti čaj od žalfije i (3) u stanu
ne držati otrove protiv moljaca i drugih štetočina. Gde takvih otrova ima u kući, nijedna bolest ne može biti izlečena. Ovo se, opet, naročito odnosi na reumatska oboljenja (vidi Indeks, pod: Naftalin).

Bolesnicima se često određuju blatne kupke, termalne kupke itd., koje većinom ne donose željeni uspeh. Razlog je u tome što ove kupke deluju samo ako se istovremeno pije i čaj za burege. Osim toga, pre blatne kupke trebalo bi uzimati kapi za srce (20 do 30 kapi tinkture odoljena).

Više recepata i čitavu knjigu od Rudolfa Brojsa možete pronaći na ovom linku Rudolf Brojs recepti.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh