Connect with us

Marija Treben

Liječenje sive i zelene mrene po metodi i receptima Marije Treben

U ovom članku donosimo vam recepte za liječenje sive i zelene mrene. Ovi recepti objavljeni su u Knjizi “Zdravlje iz božije ljekarne” autora Marije Treben.

Zelena mrena nije samo oboljenje očiju, ona potječe od smetnji u radu bubrega. U većini slučajeva usko je povezana s reumom i bolovima u zglobovima. Na dan valja piti dvije do tri šalice čaja pravljenoga od jednakih dijelova koprive, čestoslavice, nevena i poljske preslice, a u svaku šalicu čaja treba staviti po jednu čajnu žličicu švedske grenčice. Bilje mora biti što svježije da bi ozdravljenje bili brzo.

Kod sive mrene češće u danu mažemo očne kapke sa švedskom grenčicom. Iz pisama sam razabrala da je taj način primjene kod sive mrene djelotvoran.

Kod zelene mrene jako je važna sjedeća kupka od poljske preslice. Bolesni bubreg pritišće prema gore i prema očima. Smanjenju tlaka u oboljelom oku doprinose sjedeće kupke od poljske preslice. One izvana tako dobro utjeću na bubrege da se još za vrijeme kupanja očni tlak smanji. Uzmemo 100 g osušenoga bilja ili oko pola vjedra, tj. oko dvije i pol litre svježega bilja. Bilje tijekom noći nakvasimo u hladnu vodu koja ga mora prekriti. Sljedećega dan sve zagrijemo, procijedimo i ulijemo u dobro zagrijanu vodu za kupanje, vrijeme kupanja je 20 minuta. Za vrijeme kupanja dolijevamo vruću vodu kako bi održali stalnu temperaturu. Kupaonica također treba biti topla. Voda mora biti iznad bubrega, a srce izvan vode. Ne brišemo se već obučemo ogrtač za kupanje i jedan sat se znojimo u prethodno zagrijanoj postelji. Ta voda za kupanje, zagrijana, može se koristiti još dvije večeri.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Kako bi često jako neugodne bolove u očima brže otkloniti, nakon objeda treba jedan sat na zatvorenim očima držati komad vate natopljen sa švedskom grenčicom. Kupke za oči možemo također prirediti i od vidca ali s jako slabim naljevkom. Pogoršanje stanja očnih oboljenja nakon uporabe kupki od vidca znak je prevelike doze. Za jednu šalicu uzimamo najviše pola kavene žličice bilja u naljevak i ostavimo da odstoji vrlo kratko. Preporučujem obloge za oči s tako blagim oparkom. Čaj treba biti uvijek svjež i smijemo ga koristiti samo jedanput.

Nakon mise, upriličene za zapadnonjemačke hodočasnike u jednoj gornjoaustrijskoj crkvi, pristupila mi je sva ozarena jedna žena i ispričala mi kako se uz pomoć savjeta iz moje knjige potpuno oslobodila zelene mrene. Jedno mi pismo potvrđuje da su navedene čajne mješavine još jednom pomogle u slučaju zelene mrene.

Priprema recepta parne kupke za oči

20 g vidca, 20 g odoljena, 10 g sporiša, 30 g cvjetova bazge i 20 g kamilice. Sve dobro pomiješati 5 ravnih velikih žlica bilja prelijemo s ½ litra bijeloga vina, kojeg smo zagrijali gotovo do vrenja. S time parimo zatvorene oči. Najbolje je da vino pohranimo u bocu i s manjom količinom svaki put kad je potrebno svježu parnu kupku.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Marija Treben

Na vrh