Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje trovanja jelom po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Kod svakog otrova koji je u želudac dospio treba bolesniku u prvom redu i što prije pružiti kakvo sredstvo za povraćanje. U tu svrhu upotrebljava se mlaka voda sa solju ili se u litru vode razmute 2 do 3 bjelanjka ili se bjelanjak razmuti u čaju od kamilice ili se u litri mlijeka prokuha šaka hrastove kore ili 1 dag lanenog sjemena. Dobro je uzeti jednu litru mlake crne kave s 1/8 litre vinskog octa i piti tako dugo dok povraćanje ne nastupi.

Nakon povraćanja treba pružiti bolesniku da pije pola litre mlakog rasola od kiselog kupusa ili da jede tanjur prijesnog kiselog kupusa s uljem. ako nema kupusa, tada pet-šest žlica meda ili svježeg kravljeg sira, svako pola sata po žlicu i pola litre tople sirutke. Na želudac i trbuh treba stavljati vruće obloge sa slanom vodom. Svakih 10 do 15 minuta oblozi se mijenjaju. Ove obloge treba stavljati 5 do 6 sati. 

Odmah nakon povraćanja treba bolesniku pružiti klizmu s odvarom od 75 g matičnjaka i 75 g metvice s 1/10 litre ulja. Bolesnik se mora hraniti jedan do dva tjedna samo mliječnom hranom, dva-tri tjedna dva puta tjedno umotati se u vruću plahtu umočenu u odvar od trina i uzimati dnevno po dvije male šalice čaja od svježeg sjemena od čička (6 g na četvrt litre vode i jednu žlicu meda). Ili umjesto toga po dvije šalice čaja od 5 g iđirota, 3 g preslice i 2 g pelina sa žlicom meda na četvrt litre vode. potrebno je pranje octom i blaga uporaba hladne vode.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh