Connect with us

Priroda i zdravlje

Liječenje upale želuca po metodi i receptima Rudolfa Brojsa

Ovaj recept objavljen je u knjizi Rak Leukemija i druge prividno neizlečive bolesti izlečive prirodnim putem“ Rudolf Brojs .

UPALA ŽELUCA
i druge tegobe želuca

U slučaju upale želuca, u vreme najvećih bolova, koji su obično najnepodnošljiviji pre jela, popiti jednu
šolju tople vode, koja je bila kuvana pet do sedam puta (kuvati, ohladiti, ponovo kuvati, ohladiti i tako dalje). Odmah posle pijenja vode, bolesnik mora više puta uzastopno da podrigne. Posle svakog podrigivanja bolesniku je znatno lakše, a posle pet minuta ose- ćaće se dobro i gotovo da neće imati tegoba. Iz vremena dok se još nije kuvalo na električnom štednjaku, pili smo toplu vodu iz malog rezervoara za vodu koji je postojao u svakom štednjaku na drva. Lično sam tri godine patio od te bolesti, pre nego što sam počeo ponešto da shvatam iz nauke o lečenju bolesti.

Jedna dobra žena, koju sam susreo na putu u trenutku kad sam imao najveće bolove, dala mi je upravo takav savet. Poslušao sam je, i već pet minuta posle takvog tretmana tegobe su prestale.

Normalno, postoji mnogo različitih bolesti želuca I sve se ne mogu lečiti na isti način; ipak, često je
uspešno ako jednom dnevno, kašikom, popijemo po jednu šolju ohlađenog čaja od pelina. Međutim, čaj od pelina se načešće pravi tako da postane prejak. Mali prstohvat pelina spustiti u vodu samo tri sekunde. To znači, da pelin treba staviti u rešetkastu kašiku za čaj, ili cediljku i tri sekunde držati u vrućoj vodi, I čaj je gotov. Čaj od pelina gotovo da se ne bi smeo razlikovati od vode. U slučaju trovanja želuca pelin bi trebalo kuvati dva do tri minuta ili ostaviti da stoji 10 minuta u vrućoj vodi, ali posle dva do tri dana od trovanja, pelin još samo tri sekunde držati u vrućoj vodi, a čaj dalje uzimati još 10 do 14 dana.

Kod mnogih oboljenjaželuca često na iznenadujući način pomažu hladni minijaturni oblozi. Najpre sa sir- ‘ietnom vodom, a nakon dva do tri dana sa običnom hladnom vodom. Z a takav oblog upotrebiti ispresavijanu veću pamučnu maramicu, koja sme biti samo vlažna (ne mokra). Tu vlažnu maramicu staviti na bolno mesto želuca i mesto dobro uviti toplim krpama.

Više recepata i čitavu knjigu od Rudolfa Brojsa možete pronaći na ovom linku Rudolf Brojs recepti.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh