Connect with us

Marija Treben

Liječenje zadaha iz usata i naslaga na jeziku po metodi i receptima Marije Treben

U ovom članku donosimo vam recepte za liječenje zadaha iz usata i naslaga na jeziku. Ovi recepti objavljeni su u Knjizi “Zdravlje iz božije ljekarne” autora Marije Treben.

ZADAH IZ USTA I NASLAGE NA JEZIKU-Maria Treben

Zadah iz usta nije neugodan samo za onoga o kome se radi već i za njegovu okolinu. Potrebno je najprije liječnički ustanoviti otkuda zadah potječe. Uzroci mu mogu biti različiti; loši zubi, koje se mogu popraviti, čirevi u usnoj šupljini, upala krajnika, cijeđenje iz sinusa, ali i loš želudac s premalo želučane kiseline ili zatvor stolice. Kod posljednjega prije svega treba liječiti neurednu probavu.

Kod čireva u usnoj šupljini grgljamo s toplim čajem od broćike, kod upale krajnika s kaduljinim, a kod cijeđenja iz sinusa pomaže inhaliranje kroz nos s mlakim kaduljinim čajem. Često pomaže kod zadaha iz usta nekoliko kapljica ulja od borovnice dodanih u čašu mlake vode koju polako popijemo gutljaj po gutljaj. I žvakanje sjemenki kopra može ukloniti loš miris iz usta. Ako su uzrok zadahu smetnje u usnoj šupljini, pomaže višekratno grgljanje s 330 do 40 kapi tinkture rujevine razrijeđenih u mlakoj vodi.

Pelinov čaj je odlično sredstvo kod debelih naslaga na jeziku i neugodnoga zadaha iz usta. Široko rašireno mišljenje „Pelin je zdrav i nikada ne može štetiti“ ni u kojem slučaju nije tačno. S pelinom moramo oprezno postupati. Zbog toga na jednu šalicu vode stavljamo samo pola čajne žličice pelina.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Marija Treben

Na vrh