Connect with us

Marija Treben

Liječenje zatvora stolice po metodama i receptima Marije Treben

U ovom članku donosimo vam recepte za liječenje zatvora stolice. Ovi recepti objavljeni su u Knjizi “Zdravlje iz božije ljekarne” autora Marije Treben.

ZATVOR STOLICE-Marija Treben

Na jednom predavanju u Altenhajmu, gdje sam i ja uzela učešća, jedan ljekar je rekao; „Što se više navikavate na sredstva za čišćenje, to će zatvor stolice da bude tvrdokorniji“. Osim toga, usljed stalnog odsluzavanja zidovi crijeva će se istanjiti.

Nastojte da regulišete varenje tako što ćete uz svaki obrok uzeti tri velike kašike sjemena lana, s malo tečnosti. U ovom slučaju, pozitivno dejstvo možete postići i smokvom i šljivom, ako ih jedete prije doručka ili za doručak, a koje ćete uvečer potopiti u hladnu vodu i time razmekšati, a ujutro ugrijati. Ako u blizini imate bunar, biće dovoljno da ujutro, natašte, popijete po čašu vode. Poseban efekat čišćenja izaziva čaj od vodopije (cikorije) ako ga pijete natašte, u količini od pola ili cijele šolje. Čaj od vodopije pomaže i kod najtvrdokornijih tegoba.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Citiram jedno pismo iz Bavarske; „Vaš savjet da se pije čaj od vodopije i jede rolat od smokava pomogao je mojoj majci da poslije dvadeset godina ponovo ima čvrstu stolicu i normalno varenje. Ona se već bila pomirila s tim da joj niko i ništa više neće pomoći.

Recept za rolat od smokava; oprati pola kilograma suhih smokava, samljeti ih u mašini za mljevenje mesa i umijesiti sa 5 gr praha lista sene. Oblikovati rolat, umotati u foliju i čuvati u frižideru. Ujutro, natašte, uzimati komad veličine lješnika (djeca trećinu od toga) sve dotle dok se ne uspostavi normalno varenje.

Još jedan savjet; svakodnevno se krećite na svježem zraku. Pređte na ishranu u kojoj su zastupljeni voće, povrće i žitarice.

Sada bi vam još ispričala kako sam došla do saznanja da vodopija pomaže kod zatvora stolice.

Za ovu biljku me vezuju najljepše uspomene iz djetinjstva i mladosti. Sa svih strana su se na nas djecu, pored puta, smiješile plave cvjetne zvjezdice vodopije-veso prizor za veselo dječije srce. Ovdje, u Gornjoj Austriji, veoma mi nedostaju te plave cvjetne zvijezde, teško ih je naći. Tim više sam bila iznenađena kada me je, kod jedne novogradnje preko puta naše kuće, pozdravila jedna vodopija sa šest plavih cvjetova. Zastala sam i rastužila se zbog toga što je bila prašnjava, rekavši joj; „Uprkos tvom jadnom izgledu, ponijeću kući tvojih šest cvjetova“. Svakoga dana za svoju porodicu i za sebe pripremim šest šolja biljnog čaja. Slijedećeg dana je i šest opranih cvjetova vodopije bilo dodato u čaj. Tako je i u moju šolju dospio jedan cvijet. Od njega sam poslije svakog obroka, dakle tri puta onoga dana, imala normalno varenje i obilnu stolicu. Ovo iskustvo mi nije davalo mira; u jednoj zaista staroj knjizi o ljekovitom bilju našla sam odgonetku; vodopijom protiv gojaznosti postižu izvanredni rezultati. Nije mi bilo teško da zamislim kako gojazni postepeno gube na tjelesnoj težini pošto im se, pri normalnom varenju, dobro isprazne crijeva.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Marija Treben

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh