Connect with us

Marija Treben

Liječenje zloćudnih bolesti po metodi i receptima Marije Treben

U ovom članku donosimo vam recepte za liječenje zloćudnih bolesti. Ovi recepti objavljeni su u Knjizi “Zdravlje iz božije ljekarne” autora Marije Treben.

ZLOĆUDNE BOLESTI-Maria Treben

OBOLJENJE NA DOJKI-Maria Treben

Liječenje započinjemo nakon operacije. Ožiljke do ispod pazuha namažemo s mašću od nevena. I ostatke od pripreme masti možemo staviti četiri do pet puta, moramo ih prije uporabe malo zagrijati. Sami ćete doprinijeti tome da koža postane glatka i dobije normalnu boju. Mazanje s mašću nevena otklanja jaku zategnutost koja se javlja nakon takve operacije i proteže se i na ruku. Ako su zahvaćene limfne žlijezde stavljamo češće obloge od svježih listova kopljastog i širokog trputca u obliku razvaljane lisnate kaše.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Nadalje koristimo čajnu mješavinu od 300 gr nevena, 100 gr stolisnika i 100 gr koprive, sve dobro promiješamo. Od toga za pripremu čaja uzimamo vrhom punu čajnu žličicu na ¼ litre vode. Dnevno je potrebna jedna i pol do dvije litre oparenog čaja koji tijekom dana pijemo u gutljajima. Osim toga od te količine pijemo-ujutro, u podne i uvečer- pola sata prije svakog obroka po pola šalice čaja u koji dodamo jednu veliku žlicu švedske grenčice, a drugu polovicu pijemo, također gutljaj po gutljaj, pola sata nakon obroka.

Ako se pojave bolovi, češće stavljamo obloge od švedskoga bilja i od u pari omekšane poljske preslice. Svi navedeni postupci mogu se primijeniti i u slučaju novih čvorova.

Neka mlada žena izvještava; „Dva tjedna nakon rođenja mojega djeteta pojavila su mi se otvrdnuća u dojki i upala bradavica, praćena temperaturom i jakim bolovima. Oblog od švedskoga bilja je preko noći otklonio sve tegobe. Seljanka sam i jednoga dana sam u jedne od naših krava na vimenu opazila upalu i otvrdnuća. Mislila sam , ako švedska grenčica tako iznenađujuće brzo pomaže ljudima, mogla bi također i životinjama. Pokušala sam s istim načinom liječenja i bila sam ugodno iznenađena, kad je za kratko vrijeme postignut sličan uspjeh“.

OBOLJENJE CRIJEVA-Maria Treben

Punu čajnu žličicu iđirotova podanka nakvasimo preko noći u 1/4l hladne vode, ujutro zagrijemo i procijedimo, pijemo po jedan gutljaj neposredno prije i nakon svakoga obroka-to je 6 gutljaja na dan, više ne.

Osim toga koristimo i sljedeću čajnu mješavinu; 300 gr nevena, 100 gr stolisnika i 100 gr kokprive, sve dobro izmiješamo. Za pripremu čaja uzimamo vrhom punu čajnu žličicu bilja n ¼ litre vode. Dnevno pijemo 1,5 do 2 litre oparena čaja. Bolesnik mora piti točno svakih 15 ili 20 minuta po jedan gutljaj, tako želudac najbolje podnosi čaj. Iskustva pokazuju da se pijenjem toga čaja brzo otklanja gubitak teka u bolesnika.

Od dnevne količine čaja uzimamo uvijek ujutro, u podne i uvečer, prije svakoga obroka po pola šalice, dodamo u nj jednu veliku žlicu švedske grenčice dok pola te količine popijemo gutljaj po gutljaj pola sata prije, a drugu polovicu pola sata poslije svakoga obroka. Ako bolesnik ne može podnijeti toliku količinu švedske grenčice, možemo ju smanjiti na jednu čajnu žličicu.

Čaj čuvamo u termos boci, da ostane topao. Osim toga stavljamo preko cijeloga trbuha i obloge od švedskoga bilja. Za to uzmemo veliki komad vate, koji natopimo s kapljicama i u tankom sloju stavimo preko trbuha. I oblozi od poljske preslice, smekšane na pari, olakšavaju bolove. Zbog toga ih stavljamo toliko često koliko je moguće, ujutro i popodne po dva sata u postelji, te kasnije tijekom noći.

Prvog listopada 1979. godine posjetio me bračni par iz Hamburga, Helmut i Berta E., sa željom da se zahvale za pomoć pruženu savjetima iz knjige „Zdravlje iz Božje ljekarne“. Kod gospođe Berte E., danas stare 53 godine, radilo se o tumoru u trbuhu stvorenom nakon pada sa stepenica i povezanom s jakim bolovima. Siječnja 1977. godine uslijedila je operacija na nekoj od klinika u Hamburgu, a dijagnoza je glasila; tumor se zbog jakih priraslica ne može operirati. Nakon sedam tjedana liječenja u bolnici i potpunoga gubitka kose otpuštena je u veljači 1977. U to je vrijeme gospođa Berta već znala za svoje kancerogeno oboljenje. U studenom 1978. Godine bolesnica je ponovo primljena u istu bolnicu na liječenje. Tada je napravljen rez na desnoj strani trbuha. Ponovo je zadržana sedam tjedana na bolničkom liječenju. Prilikom postoperativnog liječenja u veljači 1979. godine u lijevom gornjem dijelu trbuha otkriven je cistični tumor veličine dječje glave. 20. ožujka 1979. godine žena je ponovno operirana. Nalaz je nedvojbeno pokazivao da se već radi o metastazama. Bolesnica je pet tjedana umjetno hranjena, do poboljšanja nije dolazilo. Čak bi i kašastu hranu odmah povratila.

Tada su muža njezini liječnici obavijestili da je stanje njegove supruge beznadno. Brz gubitak težine od 80 na 62 kilograma govorio je sam za sebe. U takvoj situaciji je gospodin E., dobio moju knjigu „Zdravlje iz Božje ljekarne“ na poklon. Odmah me nabavio nekoliko litara švedske grenčice, neven, stolisnik i koprivu za čajeve, kao i iđirotove podanke u nekoj hamburškoj ljekarni. Uz suglasnost liječnika iz hamburške klinike stavljani su joj u obliku zavoja oblozi od švedske grenčice preko cijeloga trbuha na način kako je opisano u knjizi. Gospođa Berta je pila također biljne čajeve i šest gutljaja čaja od iđirotova podanka.

Unutar 48 sati neprekidne primjene došlo je do jedva više očekivanog obrata na bolje, što je zaprepastilo cjelokupno liječničko osoblje i sve prisutne. Nakon 10 dana je bolesnica otpuštena na ambulantno liječenje s liječničkim nalazom o relativno dobrom stanju. Gospođa E., je bila nakon otpuštanja iz bolnice još toliko slaba da je tjednima morala ležati u postelji. Liječenje biljem i čajevima savjesno je provodila. Opće se stanje poboljšavalo iz tjedna u tjedan. Njezin se tek opet mogao smatrati dobrim, a i ubrzano je dobivala na težini. Gospodin E., u pismu 8. kolovoza 1979. godine piše, da se to „čudo“ dogodilo samo uz pomoć blagoslovljenih Božjih ruku. Mnogi njegovi prijatelji, znanci i rođaci su zbog toga događaja postali prijatelji bilja. Helmut E., na kraju između ostaloga piše; „Moja žena i ja objavljujemo „naš slučaj“, da bismo time ljudima koji traže pomoć, ponovno vratili nadu“.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Marija Treben

Na vrh