Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje znojenja nogu po metodi i receptima Sadika Sadikovića

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Kod velikog znojenja nogu bolestan je čitav organizam. Stoga se i ne smije znojenje silom kojekakvim mastima odstraniti. Učini li se to, ide se u susret teškim posljedicama, jer znoj koji se više ne izlučuje na noge udari na unutarnje organe. Kod ove bolesti treba liječiti čitav organizam. U prvom redu treba utjecati na pravilno kolanje krvi, što se polučuje hladnim polijevanjem.

Tjedno treba dva puta polijevati gornje tijelo i dva puta donje, uzimati dvije hladne polukupelji uz pranje leđa, od 10 sekundi do jedne i pol minute, i dva puta tjedno umotati tijelo u vruću plahtu umočenu u odvar od trina. taj oblog treba ostaviti jedan i pol do dva sata.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Noge treba kupati u odvaru od 20 dag omorikinih grančica ili zelenih češera, 20 dag orahovog lišća, 20 dag hrastove kore i 20 dag kore od vrbe i 20 dag trina s 10 litara vode, dva sata poistiha dobro poklopljeno kuhati. to se čini dva-tri puta tjedno, 15 do 20 minuta, nakon te banje jednu minutu u hladnoj vodi nogama kretanje činiti kao da se gazi po vodi.

Na noge treba staviti hladan oblog od istog odvara, dobro se pokriti i leći. Dalje treba se tri-četiri puta tjedno namazati ovčjim lojem, široku obuću nositi i dnevno čarape mijenjati. Natašte, u podne i prije spavanja, treba popiti šalicu čaja od 4 g krike (Anagallis arvensis L), kunice (Achillea Millefolium), kadulje (Salvia ofcinalis L), bazge (Sambucus nigra) i od 2 g pelina i 2 žlice meda, na pola litre vode 15 minuta kuhati.

Isto je dobro prije spavanja na noge staviti obloge od kukuruznog brašna, zakuhane hladnom vodom. Ovi oblozi
izvlače temperaturu.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh