Connect with us

Marija Treben

Liječenje žučnog kamenca po metodi i receptima Marije Treben

U ovom članku donosimo vam recepte za liječenje žučnog kamenca . Ovi recepti objavljeni su u Knjizi “Zdravlje iz božije ljekarne” autora Marije Treben.

ŽUČNI KAMENCI-Maria Triben

Zanimljivo je da ova bolest muči više žene nego muškarce. Glavni simptomi su; gorko podrigivanje i povraćanje, jaki grčeviti bolovi, koji se pojavljuju na desnoj strani oko rebara i šire se prema srcu i povezani su s velikom mučninom.Na raspolaganju nam je tako mnogo ljekovitih tvari iz Božije ljekarne da ne mora uvijek doći do operacije.

Jura od šest tjedana sa sokom od vrtne rotkvice pomaže u svakom slučaju, osim onda kad se radi o jako rijetkoj pojavi netopljivih kamenaca. T takvom je slučaju potrebna operacija. Vrtnu rotkvicu istisnemo u sokovniku. Liječenje počinjemo ujutro natašte sa 100 g i u tri tjedna postupno uzimamo do 400 g soka, da bi zatim tokom slijedeća tri tjedna postupno smanjili količinu ponovo na 100 grama. Kod upale želudačne ili crijevne stjenke ne smijemo piti sok o rotkve.

Kako se brzo uz pomoć rotkvinog soka rastope žučni kamenci pokazuje slijedeća priča. Supruga bivšeg generala iz Trienta operirala je žučne kamence. Bilo je manjih i većih kamenaca koji je svakom rado pokazivala i konačno ih je dala učvrstiti u dršku noža. Jednog dana upravo kada je gulila s nožem rotkvicu, netko je došao u posjetu. Nož je odložila u zdjelu sa rotkvicom i posvetila se svom gostu. Kako je bila iznenađena kada je kasnije uzela nož u ruke, Žučni kamenci u dršci noža bez traga su nestali, rastopili su se u vlažnoj hrpi rotkvice.

Dobru biljnu ljekovitu mješavinu protiv grčeva i kamenaca čini po 20 g velike bedrenike, bršljana, hmelja, turice, paprene metvice i pelina. Na jedan litar jabukovog vina ili mošta uzmemo tri velike žlice bilja, hladno namočimo i potom pažljivo zagrijemo skoro do ključanja, skinemo sa vatre i ostavimo da odstoji još tri minte. Tijekom dana uzmemo svaki sat po jednu veliku žlicu tog vina, približno 8 d 9 puta na dan. Kako ovo biljno vino moramo piti toplo držimo ga u termos boci.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Marija Treben

Na vrh