Connect with us

Priroda i zdravlje

Liječenje zujanja u ušima po metodi i receptima Rudolfa Brojsa

Ovaj recept objavljen je u knjizi Rak Leukemija i druge prividno neizlečive bolesti izlečive prirodnim putem“ Rudolf Brojs .

ZUJANJE U UŠIMA

Uzrok zujanja u ušima većinom je povećana navala krvi na bubne opne, draženje slušnog nerva, kao I otvrdnjavanje bubne opne i izlučenih masnih materija.

Protiv ovakvih tegoba često pomaže gacanje po vodi, a naročito hladni oblozi za noge, koji se ostavljaju preko noći. Ako se radi o masnom čepu, treba ići kod ušnog lekara koji će ga odstraniti. Problem se time odmah rešava.

Kad se priprema oblog za noge, kratke pamučne čarape nakvasiti do iznad članaka, dobro iscediti i
obući. Preko njih navući debele vunene čarape, a onda svako stopalo posebno dobro umotati toplim vunenim krpama, pa oba stopala zajedno uviti u vuneno ćebe. Na taj način privlači se krv u noge, pa se navala krvi u uši znatno smanjuje.

Ako se obloge za noge pripreme neuredno i nepropisno, postići će se suprotno od željenog efekta.

Svaka vodena terapija po Knajpu mora otpočeti desno- To važi i ovde, Dakle, najpre završiti desnu nogu, pre nego što otpočnemo sa levom; to je veoma važno!

Umesto ovoga mogu se primeniti i oblozi sa listovima kelja oko potkolenica, koje treba ostaviti preko noći. Za to je, za svako stopalo, potrebno po jedan do dva lista kelja, već prema veličini listova. To se mora uviti posebno čvrsto, dobro i toplo.

Listove umočiti u hladnu ili mlaku vodu, provući nekoliko puta, da ne ostane prljavština, položiti ih na krpu i valjati staklenom bocom, dok se rebra ne isprave. (Rebra ne isecati!)

Više recepata i čitavu knjigu od Rudolfa Brojsa možete pronaći na ovom linku Rudolf Brojs recepti.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh