Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Lijek protiv kamena u bubrezima i mjehuru Sadik Sadiković

1. Uzme se pola kilograma žila od kopriva, koje se moraju dobro očistiti od drugih trava i zemlje. te se žile dobro operu, isijeku na komadiće i kuhaju s četiri litre pravog, čistog i nepatvorenog crnog vina u čistom loncu. Kuha se poklopljeno tako dugo dok se polovina ne iskuha. Ohlađeno se procijedi u čisto staklo, čvrsto začepi i pije po tri male šalice na dan: jedan ujutro, natašte, drugi u podne pred jelo, a treću uvečer pred jelo.

2. Pola kilograma kopriva (žila, lista i stabljike s cvijetom i sjemenkom) kuha se u četiri litre vode dok se pola ne ukuha. taj se čaj pije mjesto svakog drugog pića. Ne smije se za vrijeme uzimanja ovog lijeka jesti mesa, mesne juhe, kruha, jaja, šećera niti suhog voća. Meda treba jesti po mogućnosti što više, nadalje kuhanu pšenicu, kašu, raž, žgance, mlijeko, rižu, pečene jabuke i svježe voće.

Lijek broj 1 treba se pet puta obnoviti, a tako dugo čaj od kopriva piti (lijek broj 2) i dijetu držati.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

3. Treba nositi trbušni pojas i uopće trbuh držati u toplini.

Tko boluje od ove bolesti, neka uzme sporišta, kunice i betonike od svakog podjednako i neka kuha u bijelom vinu i taj čaj neka pije tri puta dnevno: ujutro, u podne i navečer. tko može neka ga pije i više puta dnevno.

Uzmi žila od vrbe i od zanovijeti bijele, ostruži gornju koru, pa uzmi od obje podjednako i kuhaj u bijelom vinu pod poklopcem omotanim krpom i pij tri puta dnevno. to je također vrlo dobar lijek protiv kamena.

Kamen u mjehuru liječiš još i ovako: skupi rese (cvat) od duda jalovca (dud koji ne daje ploda), pa ih u hladovini dobro osuši, zatim stavi u platnenu vrećicu i ostavi na mjestu gdje je propuh. pri teškom mokrenju od toga kuhaj čaj, zasladi ga šećerom i svaki dan popij po jednu šalicu.

Uzmi vlasi koje se nalaze na vrhu klipa kukuruza, a rastu oko zrnja u klipu, pa te vlasi kuhaj i pij tu vodu. to je dobar lijek protiv kamenca.

Kuhaj bijeli sljez u bijelom vinu i pij.

Božje drvce kuhaj u bijelome vinu i pij.

Cvijet (rese) od oraha naberi, posuši i u prah istuci i taj prah stavljaj u juhu. taj lijek pomaže protiv kamenca. to se čini dok kamenac ne iziđe.

Uvarak od lista i izbojaka bršljanovih ublažava iznutra kada reže mokraća i pri kamencu.

Čaj od cvijeta ljubičice vrlo je dobar lijek protiv kamenca. preslica poljska osobito je dobar lijek protiv kamenca, jer blaži bol i otvara organe za mokraću, te je stoga nenadoknadiv lijek kojim se voda u mjehuru zatvara.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh