Connect with us

Korisni saveti

MALO KO OVO ZNA Limunova kora je rešenje za ovih 6 kućnih i zdravstvenih “problema”

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Sadržaj kiseline u kori limuna može vam pomoći da eliminišete mrlje na zubima

Verovatno i vi, kao i većina ljudi, uvek bacate limunovu koru nakon što iskoristite sadržaj limuna.

Međutim, pravite veliku grešku jer limunova kora može da vam posluži na mnogo načina.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Osim toga što je limun prepun vitamina C i samim tim je dobar za zdravlje, njegovu koru možete iskoristiti u još neke svrhe, a ovo su neke od njih.

1. Uklanja neprijatne mirise
Kora od limuna uklanja većinu neprijatnih mirisa. Jedan od načina na koji možete da je upotrebite, jeste da je stavite na dno kante za smeće kako bi upila neprijatan miris iz nje.

2. Očistite mikrotalasnu
U činiju sa vodom stavite koru od limuna pa je stavite u mikrotalasnu. Uključite na najjaču temperaturu i grejte oko pet minuta. Na ovaj način uklonićete neprijatne mirise iz mikrotalasne, ali i bakterije i prljavštinu koja se nataložila u njoj.

3. Oterajte mrave
Limun sadrži u sebi prirodnu aromu koja je odbojna mravima, pa je ovo dobar način da ih se rešite ukoliko vam stvaraju probleme. Dovoljno je da stavite limunovu koru na “kritična mesta” i mravi se više neće pojavljivati.

4. Osvežite frižider
Isto kao i kad je u pitanju mikrotalasna, frižider možete očistiti na isti način. Stavite nekoliko limunovih kora u frižider i nestaće svi neprijatni mirisi.

5. Čišćenje kože
Korom od limuna očistite lice ako imate problem sa aknama ili kožom koja se brzo masti. Na ovaj način regulisaćete lučenje sebuma, smanjićete fleke i ujednačiti ten.

6. Izbeljivanje zuba
Sadržaj kiseline u kori limuna može vam pomoći da eliminišete mrlje na zubima. Zube trljajte unutrašnjim, belim delom kore limuna nekoliko minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Tretman ponavljajte s vremena na vreme.

Izvor: alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Korisni saveti

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh