Connect with us
Maska od 3 sastojka čini čuda za kožu lica: Regeneriše, hidrira i vraća blistavost već nakon prve upotrebe! (RECEPT) - Ljepota i zdravlje

Ljepota i zdravlje

MASKA OD KVASCA I BELANCA: Momentalno skida godine sa vašeg lica!

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Ova moćna kombinacija očistiće dubinski vašu kožu, zategnuti je i vratiti joj sjaj i elastičnost, na potpuno prirodan način.

Pekarski, ali i pivski kvasac isto tako, bogat je vitaminima B grupe, kao što su vitamini B1, B2, B6 i B12.

Oni su veoma značajni za pravilan rad čitavog organizma, a posebno kože. Njihov nedostatak u ishrani, odražava se na skoro sve procese u organizmu. Čuli ste možda da je dobar savet onima koji imaju manjak ovih vitamina u telu da povremeno razmute malo parče kvasca u vodi i popiju, kako bi nadoknadili njihov nedostatak. Kako ukus nije prijatan, uvek možete da se oslonite na suplemente i dodatke ishrani, ali ovo je prirodna zamena.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Kvasac nije bogat samo vitaminima, već i mineralnim materijama kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum, hrom, gvožđe, bakar, mangan, cink i fosfor. Ima i esencijalnih aminokiselina, možemo izdvojiti inozitol i p-aminobenzojevu kiselinu, ali njih ima u nešto manjoj meri.

Za trenutno podmlađivanje, možete probati i ovu kombinaciju.

Belance je nezaobilazan preparat kada je trenutno zatezanje kože u pitanju, a u kombinaciji sa kvascem dobićete još bolji efekat.

Ulupajte čvrst sneg od jednog belanca, pa ga pomešajte sa kockicom kvasca koju ste prethodno rastopili sa malo mleka ili jogurta.

Pazljivo nanosite masu na celo lice i ostavite da deluje nekih dvadesetak minuta. Kako se maska bude sušila, osećaćete kako vas koža zateže, a maska puca. To nije ništa neobično kada su kvasac i belance u pitanju. Nemojte je zbog toga skidati. Sačekajte da se potpuno osuši. Kada je maska suva, ukonite je mlakom vodom, bez trljanja lica.
Videćete da je lice lepše na dodir, koža zategnuta i potpuno čista, jer je sa slojem maske otišao i sav višak sa kože lica u vidu odumrlih ćelija i prljavština.

Izvor:alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljepota i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh