Connect with us

Ljekovito bilje

MELEM KOJI ELIMINIŠE MASNOĆU I VODU IZ ORGANIZMA Zahvaljujući ovom moćnom receptu struk se dnevno smanjuje i do 1 centimetra

Čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima.

Ovaj melem eliminiše višak masti i vode iz tela, poboljšava funkciju mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid… Glavni sastojci ovog recepta su svež ren, neprskani limun sa korom i med! O medu i limunu je već mnogo rečeno, pa ćemo se sada, pre recepta, ukratko osvrnuti na ren.

U ishrani se najčešće koristi koren rena, ali su mladi listovi biljke izuzetno ukusni i pomalo ljuti. Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor.

Ren nije samo gurman, već i izuzetan lek. Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno masnoj hrani jer pomaže da se lakše varimo. Ren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Stimuliše rast i razvoj korisnih bakterija u crevima.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Svež koren se može koristiti tokom cele godine ako se zakopa u vlažan pesak ili se blagovremeno drži u podrumu. Ako imate veći koren možete narendati potrebnu količinu, a ostatak umotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće.

Ako želite da vaša rendana rabarbara ostane sveža posle tri nedelje, pomešajte je sa kašičicom šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, ren može da stoji u frižideru do 3 nedelje.

Recept za piće za gubitak težine:

Sastojci:

  • 125 g rena
  • 3 neprskana limuna
  • 3 kašike meda

Priprema:

125 grama rena izmiksajte u blenderu bez dodavanja vode. Uzmite tri limuna i dobro ih operite, isecite i uklonite semenke, pa ih pomešajte sa korom i pomešajte sa renom. U to dodajte tri kašike meda i ponovo sve dobro promešajte da se med rastopi. Čuvajte ovo piće u zatvorenoj tegli u frižideru.

Primena:

Uzimajte po jednu kašičicu balzama dva puta dnevno uz obrok. Ovaj balzam uzimajte 3 nedelje (ako koristite mešavinu, napravite novi) i gledajte kako se smanjuje obim struka.

Izvor: alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Ljekovito bilje

Na vrh