Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Melem za zacjeljivanje rana Sadik Sadiković

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Stare i svježe rane liječe se uspješno ovim lijekom: uzme se 100 grama francuskog ulja, 8 grama žutog nemiješanog voska, 5 grama bijelog voska, 20 grama bijele smole od crnogorice, 1 gram tamjana, 1 i pol gram sakaza i 1 žlicu neslanog maslaca. Sve se to izmiješa, stvari koje su za tucanje, istucaju se i stave u novu zdjelu. Ova smjesa treba da vrije 10 minuta.

Za vrijeme kuhanja treba skidati pjenu koja se pojavljuje i bacati, a čitavu sastojinu dobro miješati. Kada se ohladi, stavi se u čist zatvoren sud. Na ranu se stavlja tanko namazano na lanenoj krpi ili pamuku. 

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Dobar je lijek također melem od tri dijela kozjeg loja i jednog dijela sitnog kamfora. Uz taj melem, koji se stavlja na ranu, dobro je piti i čaj od bijelog sljeza.

Za osobito stare rane upotrebljava se ovaj lijek: cvijet i stabljika od smilja prži se na štednjaku dok se ne pretvori u ugljen. Taj ugljen treba sitno istući i izmiješati s čistim uljem, pa time mazati ranu dva do tri puta tijekom dana i uvijek je obaviti čistim zavojem. prije mazanja treba ranu isprati ljutom komovicom u koju se pomiješa malo soli ili čajem od kuhanih mekinja.

Rane kod žena koje su mnogo rađale treba dnevno ispirati čajem od kopriva ili sljeza, koji se kroz čistu krpu procijedi. Iza toga stavi se zavoj od čiste svinjske masti. i najstarijim ranama pomaže ovaj lijek.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh