Connect with us

Ljekovito bilje

Mleko od krompira: Pratite ovaj recept i napravite ga sami

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Reč je o mleku od krompira, koje je bolje za planetu i zdravlje, a ne sadrži uobičajene alergene, pa je najbolji odabir za one osetljive na laktozu, gluten ili orašaste plodove. Ima manje šećera i masnoća, a bogato je i kalcijumom

Može da vam pomogne da bolje varite hranu, posebno ako vas muči zatvor, naduven stomak ili gasovi. Takođe, izvrstan je izvor vlakana, vitamina B12, gvožđa i folata.

Kako piše Gardijan, švedska kompanija Veg of Lund predstavila je svoju marku nazvanu Dug kao zamenu za životinjsko mleko na bazi krompira. Recept su preuzeli od profesorke Eve Tornberg sa Univerziteta Lung, koja je još 2017. godine proizvela neobično ukusnu i kremastu ’emulziju od krompira’. Švedskim, kineskim i britanskim kupcima (napitak se tamo može nabaviti preko Amazona) Dug je odlučio da predstavi napitak u tri ukusa – original, barista i nezaslađeno.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

U Dugu se kunu u njegovu recepturu, njegov blagi i puni ukus, pa tvrde da je dobar izvor vlakana, vitamina C, kalijuma, magnezijuma i antioksidansa, što je još važnije, od svih biljnih napitaka najmanje je štetan za okolinu.

Osim što je jedna od najboljih opcija kad je u pitanju zdravlje planeta, mleko od krompira sadrži i manje šećera i masnoća i ne sadrži uobičajene alergene, zbog čega je odličan odabir za one osetljive na laktozu, gluten ili orašaste plodova.

Ukus ovog mleka, kažu, nije onaj od krompira, već je vrlo neutralan i može da se pije samostalno, u kafi, ili da se koristi za kuvanje.

Napravite mleko od krompira kod kuće

Oljuštite krompire i skuvajte ih. Kada su gotovi, ubacite ih u blender. Dodajte im vode do pola i malo mlevenih badema (po želji).

Dodajte prstohvat soli i prirodni zaslađivač. Po želji dodajte i malo ekstrakta vanile. Sve to zajedno izblendajte i stavite u posudu.

Izvor: alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh