Connect with us

Ljekovito bilje

Moćna kombinacija dva sastojka: Starinski recept jača imunitet do maksimuma, sprečava upale i štiti od virusa! (RECEPT) – Ljekovito bilje

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Ublažite ljutinu i miris belog luka i pojačajte njegova lekovita svojstva do maksimuma uz ovaj oprobani tradicionalni recept.

I med i beli luk imaju izvanredne medicinske efekte i veoma su korisni za zdravlje i jačanje celokupnog organizma, ali ukus nije baš svima po volji. Ako napravite ovaj fermentisani beli luk, dobijate odlično sredstvo za borbu protiv virusa, prehlada i gripa, kao i jačanje imuniteta, samo sa manje ljutine i teškog mirisa.

Najteži posao je, naravno čišćenje belog luka, a potrebno vam je toliko da napunite teglu do otprilike jedne polovine ili tri četvrtine. Najbrže ćete to uraditi ako svaki čen lupite oštro pljosnatom stranicom noža, tako će se najlakše oljuštiti. Pri tom će pustiti i malo soka.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Napunite teglu i prelijte medom, pa zatvorite i ostavite na mračno i hladno mesto. Povremeno malo prevrnite teglu – okrenite na dole, pa opet na gore.

Proces frementacije počinje zahvaljujući baš tom soku belog luka. Ispod tegle stavite tacnu, za slučaj da malo mešavine “prekipi”.

Već za nedelju dana, pojaviće se mehurići na površini, a fermentacija traje oko mesec dana kad već možete konzumirati beli luk – biće daleko mekši i ukusniji, a pozitivna svojstva ovog narodnog leka su nemerljivo velika.

Izvor: Stil.kurir.rs/Lepaisrećna

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh