Connect with us

Korisni saveti

Na ovaj način je nećete oštetiti: Odaberite pravi šampon za vaš tip kose

Nega pre svega

Svakodnevno pranje kose nekada može oštetiti kosu, posebno ako koristite suviše agresivne šampone koji ne odgovaraju vašem tipu kose. Savet je da birate šampon u skladu sa kvalitetom i tipom kose.

Šampon za normalnu kosu, predviđen je za vlasi koje nisu hemijski tretirane i za one sa umerenom količinom sebuma. Ova vrsta šampona koristi lauril sulfat, koji pruža dobro čišćenje.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Šamponi za suvu kosu namenjene su onima koji često farbaju, peglaju ili na neki način stilizuju kosu. Šamponi za suvu kosu trebalo bi da dobro očiste i zaštite kosu.

Šamponi za svakodnevno pranje su blagi i retko kada sadrže dodatne regeneratore. Ukoliko koristite ove šampone savetuje se odvojena upotreba regeneratora i drugih sredstava za zaštitu kose.

Šamponi za dubinsko pranje su prikladni za one koji koriste proizvode za stilizovanje, kao što su gelovi, sprej za kosu. Ovi šamponi sadrže lauril sulfat za uklanjanje polimera koji se nakupljaju na dlaci. Savetuje se upotreba jednom nedeljno.

Postoje i šamponi za bebe, koji su veoma blagi i namenjeni dečjoj kosi. Medicinski šamponi su namenjenu lečenju psorijaze, seboroičnog dermatitisa, bakterijske ili gljivične infekcije. Sadrže aktivne sastojke. Šamponi za profesionalnu upotrebu ne bi trebalo da se često koriste, osim pre šišanja ili oblikovanja kose.

Izvor: alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Korisni saveti

Na vrh