Connect with us

Ljekovito bilje

Najjači i najmoćniji tradicionalni čistači vaših arterija: Sprečite infarkt i šlog na potpuno prirodan način!(RECEPTI) – Ljekovito bilje

Svi imaju želju da su mladi i zdravi dugo, ali telo vremenom stari. Krvni sudovi takođe stare, gube elastičnost, pojavljuju se naslage na njihovim zidovima. Tada se javljaju zdravstveni problemi – česte glavobolje, povišen pritisak, ateroskleroza i artritis, pojavlju su varikoze i naslage hoelsterola, koje vode do infarkta.

Pročišćavanje tela narodnim sredstvima je već od davnina poznato. Tradicionalni lekari su sakupili recepte, koji su se pažljivo čuvali i predavali s kolena na koleno.

Tradicionalna medicina za pročišćenje krvnih sudova odavno koristi lekovito bilje. Od njih se prave korisni čajevi i lekoviti preparati. Tu spadaju detelina, žut kantarion, menta, maslačak, rastavić i druge.

Plodovi brusnice, šipak, aronija takođe imaju blagotvorno dejstvo na vaše krvne sudove, a i za celokupno telo.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Tinkture od biljaka, koje se lako prave kod kuće, ali pre nego što počnete da ih koristite, konsultujte se sa vašim lekarom, kako bi izbegli dodatne komplikacije.

Listovi i korenje maslačka se uspešno koriste kod ateroskleroze, jačaju telo, čiste jetru i bubrege. Listovi i korenje 4-5 maslačka se stave u tamnu posudu i preliju se sa 500 ml rakije. Tako treba da odstoje 2 sedmice, pa se zatim procede. Uzima se po 25 kapi 2 puta dnevno pre obroka. Trajanje lečenja zavisi od stanja krvnih sudova – do 2 do 4 meseca.

Pomešajte 100 g različitih biljaka: kamilica, hajdučka trava, listovi jagode, pupoljci breze i smilje. Sipaju se 2 kašike u teros i preliju se sa 500 ml ključale vode i tako treba da odstoje 12 sati. Uzima se po 1 kašičica meda sa 100 ml – 2 puta dnevno. Lečenje traje dok ne potrošite biljnu mešavinu.

Kada imate zdravstene probleme, sama priroda nudi svoje darove, a mi samo treba da ih pravilno koristimo. Tako će narodni lekovi postati naši saveznici u borbi za zdravlje, mladost i lepotu tela.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Na vrh