Connect with us
Ova biljka je dostupna svima, leči sve, a čaj od nje koristili su stari Grci i Rimljani - Ljekovito bilje

Ljekovito bilje

Najlekovitiji napitak na svetu: Čisti jetru, umiruje žludačne tegobe, izbacuje kamen iz bubrega! (RECEPT) – Ljekovito bilje

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Čaj od kantariona se već decenijama koristi za lečenje u narodnoj medicini. Lekovita svojstva ovog napitka su neverovatna, a najčešće se koristi kod želudačnih problema, za ublažavanje depresije i za izbacivanje kamena iz bubrega.

Važno je napomenuti da ovo nije čaj koji trenutno deluje. Da bi rezultati bili vidljivi potrebno je piti ga 7 dana bez prekida, a nakon toga napaviti pauzu nekoliko dana i onda ponoviti ciklus od 7 dana. Značajnije rezultate možete primetiti nakon 3 do 6 meseci ispijnja ovog čaja na ovaj način.

Evo kod kojih tegoba se koristi čaj od kantariona:

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

1. Za depresiju i duševni nemir

Ekstrakt kantariona pomaže kod neprijatnih stanja koja prate depresiju, a to su uznemirenost, loše raspoloženje, nesanica. Može biti idealna prirodna alternativa za lečenje depresije, bez uzimanja drugih farmaceutskih proizvoda, kao što su antidepresivi i sedativi. Budite obazrivi kad koristite kantarion, jer u kombinaciji sa drugim lekovima može izazvati neželjena dejstva. Prema tome, samo osobe koje ne piju nikakve lekove mogu bez straha da uzimaju kantarion.

2. Deluje povoljno na hormone, uklanja simptome PMS-a i menopauze. Pomaže kod menstrualnih grčeva, a leči i anemiju.

3. Odličan je za umirivanje nadraženog želuca, a navodi se da može da pomogne i u lečenju čira na dvanaestopalačnom crevu. Kantarion je najbolje kombinovati sa drugim čajevima kako biste na najbolji način uklonili tegobe i bolove.

Pomešati po 20g cveta kantariona, hajdučke trave, korena crnog gaveza, sladića i lanenog semena. Mešavinu preliti sa 1l kipuće vode, poklopiti, posle 6 sati procediti i u toku dana piti umesto vode.

4. Čaj od kantariona je pomoćno sredstvo kod lečenja poremećaja krvnog pritiska i slabokrvnosti.

5. Upotreba kantariona se preporučuje nakon hemioterapija, kako bi se telo oporavilo.

6. Uklanja bolove u jetri i čisti od nakupljenih toksina. Zdravlje ovog organa je od presudne važnosti za dobro funkcionisanje celog orgaizma, zato se preporučuje ispijanje ovog čaja 3 puta dnevno kako bi se očuvalo zravlje jetre.

Pomešati po 25g kantariona, nane, petrovca i smilja. 3 kašike mešavine preliti sa pola litre kipuće vode, poklopiti i ostaviti celu noć da odstoji. Idućeg dana piti po 1 šoljicu, 3 puta dnevno pre jela.

7. Bolje od bilo kog leka, čaj od kantariona, izbacuje kamen iz bubrega ukoliko ga pripremite na sledeći način: pomešajte po 20g kantariona, kilavice (sitnice), lista breze i korena zečjeg trna (gladiša). 4 kašike dobijene čajne mešavine kuvati 5min u 1l vode, i posle 3h procediti i piti u toku dana umesto vode.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh