Connect with us

Ljekovito bilje

NAJMOĆNIJI ČAJ NARODNE MEDICINE: Kad se spremi pravilno, čaj od bosiljka pomaže kod ovih stanja! – Ljekovito bilje

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Ne zovu ga uzalud biljkom aristokratije.

Jedan od najmoćnijih i najjačih čajeva narodne medicine je čaj od bosiljka. Ova biljka ne samo da je lekovita već je i veoma jak repelent, štiti od komaraca, tera insekte, ali i pomaže u lečenju ujeda istih.

Bosiljak je prema rečima travara Momčila Antonijevića, veoma korisna biljka i svako bi trebao da je ima u domaćinstvu, posebno zato što se i lako uzgaja, možete je posejati u saksiji i držati na terasi ili u kuhinji tokom cele godine.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Zovu ga „biljkom aristokratije“, pomaže kod hronične upale sinusa, a u kombinaciji sa matičnjakom je veoma moćan kod stomačnih problema, problema sa nervoznim želucem, glavoboljom i mučninom.

Ono što je veoma bitno kada se priprema čaj od bosiljka je da se biljka ne kuva u vodi, već da se prelije prokuvanom vodom, tako se ne gube njena dragocena, lekovita svojstva.

Seme bosiljka jednako je zdravo kao i čia seme, kada se kuva dobija jednako gelastu strukturu pa se može koristiti u pripremi smutija i zdravih proteinskih napitaka radi konzistencije.

Pored svega navedenog odličan je začin i slaže se uz paste, mesa, jela sa paradajzom, tako da je poželjno koristiti ga kao začin.

U poslednje vreme je popularan ljubičasti bosiljak koji je veoma dekorativana, a ukoliko ga gajite, nemojte ga stavljati pored zelenog, jer će vrlo brzo izgubiti boju i takođe postati zelen.

Izvor: stil.kurir.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh