Connect with us
Ni ne slutite koliko je jabukovo sirće dobro za kožu: Ako se ovako koristi uklanja i najdublje bore za mesec dana! - Ljekovito bilje

Korisni saveti

NAKON UJEDA KOMARACA, OVI PRIRODNI LEKOVI NAJBRŽE UBLAŽAVAJU OTOK I SVRAB!

Sve što vam je potrebno sigurno imate već u svojoj kući.

Sa toplim danima dolazi i najezda komaraca, a onda je tu i onaj nepodnošljiv svrab, a u nekim slučajevima se javljaju i otoci. Iako ujed komaraca nije opasan po zdravlje, nakon njega na koži se javljaju promene koje nimalo nisu estetski privlačne.

Kako bi se otok povukao, a neprijatan osećan nestao, možete koristiti i neke domaće proizvode koje verovatno već imate u svojoj kući. Evo o čemu je reč:

Led ili aloja vera

U slučaju da vam se, nakon ujeda komarca, javio intenzivan svrab, iskoristite kockice leda kako biste ga umirili.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Umotajte kocku leda u peškir ili krpu i prislonite je na mesto uboda. U slučaju da nemate led pri ruci, možete istu stvar da uradite sa peškirom natopljenim hladnom vodom.

Takođe, aloja vera je poznata kao biljka koja prilično umirujuće deluje na kožu. Uzmite jedan list aloje vere, prepolovite ga na pola i kašikom izvadite gel iz njega. Ostavite gel u frižideru da se ohladi, pa ga nanesite na mesto ujeda.

Voda sa sirćetom

Pet kašika sirćeta pomešajte sa 200 ml vode u jednoj posudi. Natopite peškir ili pamučnu krpu ovim rastvorom i nanesite na mesto gde vas svrbi.

Na ovaj način, osim što ćete umiriti svrab i otok, dezinfikovaćete ujed.

Limun

S obzirom da limun poseduje antiinflamatorno dejstvo, možete da ga iskoristite za umirivanje svraba. Isecite limun na pola, a zatim jednu krišku prislonite na mesto ujeda ili ga navlažite razblaženim sokom limuna. Smanjićete rizik od infekcije, ali ćete i sprečiti dalje širenje svraba.

Ulje lavande

Lavanda je poznata kao biljka koja ima umirujuće dejstvo na kožu.

Pomešana sa malom količinom alkohola ili maslinovim uljem, lavanda smiruje svrab i dezinfikuje ujed. Ovo je možda i najbolje rešenje s obzirom da lavanda ima veoma prijatan miris.

Izvor: stil.kurir.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Korisni saveti

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh