Connect with us

Ljepota i zdravlje

Napravite domaći losion za sunčanje sa faktorom 20! RECEPT – Ljepota i zdravlje

Genijalan recept za domaću kremu za sunčanje.

Da biste se zaštitili od štetnih efekata ultraljubičastog (UV) zračenja veoma je važno da na kožu nanesete odgovarajuću kremu pre nego što je izložite suncu. Prekomerno sunčanje može da uzrokuje opekotine, ubrza starenje kože ali i poveća rizik od različitih malignih oboljenja. Baš zato zato je zaštita od izuzetne važnosti.

Da li ste znali da možete i sami da napravite kremu za sunčanje koja ima zaštitini faktor 20 i to za svega nekoliko minuta? Evo kako:

Sastojci:

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----
  • Pola šolje bademovog ulja
  • Četvrtina šolje kokosovog ulja
  • Četvrtina šolje pčelinjeg voska
  • 2 kašičice cinkvog oksida
  • 1 kašičica ulja šargarepe
  • kašičica shea maslaca
  • nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru

Priprema:

1. Sve sastojke (osim cinkovog oksida, ulja šargarepe i eteričnog ulja) stavite u staklenu teglu, a zatim tu teglu ubacite u šerpu, a u šerpu sipajte vodu do polovine tegle, pa kuvajte na najnižoj temepraturi.

2. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, pa dodajte cinkov oksid. Nakon što šerpu sa teglom sklonite sa ringle u teglu dodajte ulje od šargarepe i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru.

3. Dobijenu smesu sipajte u manje posude sa poklopcem i ostavite da se krema u potpunosti ohladi. Pčelinji vosak je vodootporan a kremi daje potrebnu gustinu, dok cinkov oksid pruža odličnu zaštitu od negativnih efekata UVA i UVB zraka.

Izvor: stil.kurir.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Ljepota i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh