Connect with us

Ljekovito bilje

Napravite lako prirodni šampon od koprive – Ljekovito bilje

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Prirodni šampon od koprive lako je napraviti i u to možete uključiti cijelu porodicu.

Komercijalni šamponi su često puni štetnih hemikalija koje spadaju u “veliku trojku” : deterdženti (sulfati), konzervansi i sredstva koja pojačavaju pjenu.

Kako napraviti prirodni šampon od koprive
Prvo napravite tzv. infuziju od koprive. Biće vam potrebni listovi sveže ili sušene koprive. Najbolje je da sami uberete koprivu na nekom čistom mjestu i da je osušite na suncu. Prelijte trideset grama sušenih listova koprive (može i svježe, ali povećajte količinu jer je svježa kopriva teža) sa tri decilitra ključale vode, ostavite da odstoji četiri do deset sati.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Procijedite kroz gazu ili čistu cediljku u čistu posudu. Sada dodajte šolju tečnog kastilj-sapuna. Možete ga kupiti u malim sapundžijskim radnjama da ne komplikujete postupak, osim ako ne želite da se upustite u još jedan izazov. Naime, i njega možete sami napraviti od natrijum-hidroksida (koji je u narodu poznat kao živa soda ili kaustična soda) i biljnih ulja. Sada dodajte tri kašičice soka od aloje, četvrtinu kašičice ulja badema ili jojobe, dvadeset pet kapi esencijalnog ulja nane ili ruzmarina.

Dobro promućkajte da se sastojci sjedine. Ne zaboravite da stavite naljepnicu na vaš proizvod, na koji ćete napisati datum, naziv i sastojke. Ovaj šampon ima veoma kratak rok trajanja, do dvije nedjelje, jer je napravljen od biljne infuzije. Zato bi bilo dobro da pravite manje količine, kako biste uvijek imali svjež proizvod. Da biste mu produžili rok trajanja, čuvajte ga u frižideru.

Izvor: magicnobilje.com

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh