Connect with us
Ruski melem: Recept koji se prenosi sa koljena na koljeno! Melem koji liječi preko 10 bolesti! - Ljekovito bilje

Priroda i zdravlje

Napravite melem za zglobove od samo tri sastojka – Ruski Travar

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Svako može da napravi ovaj melem koji potiče sa juga Rusije, a pomaže kod svih uganuća, ušinuća, ukočenja, isčašenja, bolova skeletal i mišića.

Bolji je od bilo koje reklame, ne košta gotovo ništa, sem truda i vaše vere da ćete ga dobro napraviti. Melem za sve probleme sa skeletom, zglobovima i mišićima stiže sa juga Rusije, pravo iz tajne škrinje Irine Volovikove. Nije ga ona izmislila, samo ga je preuzela od svoje bake koja ga je koristila za sve boljke kostiju.

Bakin starinski recept je i danas aktuelan za sva uganuća, iščašenja, ukočenja,ušinuća, bolove skeleta i mišića.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Glavni sastojak je lišće rena.  Potrebno je tokom leta ubrati lišće rena jer je ono glavni sastojak melema koji će vam donositi olakšanje za bolove kostiju i mišića.

Uz to ovaj melem, kada se uzima oralno, izbacuje sol iz organizma, leči stomačne probleme i bori se protiv virusa, bakterija i patogena svih vrsta.

Po sopstvenoj proceni uberite liše rena, operite ga i stavite u vodu da baci samo jedan ključ, zatim ga sameljite kroz mašinu za mlevenje mesa. Osetiće se snažan miris rena koji tera suze na oči, opojan i snažan  antispetik.

Samleveno lišće rena stavite u teglu ali tako da ono zauzme polovicu celokupne zapremine tegle. U samleveno lišće rena stavi se kašika meda. Zato što med pojačava svojstva lišća. Zatim se zalije alkoholom od 50 procenata ili votkom (ili domaćom rakijom). Pomešati kašikom da se med rastvori i sjedini sa ostalim sastojcima, zatvoriti teglu i polako okretati dok se sve lepo ne izmeša i ne postane jednoobrazna smesa.

Prvi korak je učinjen: melem je napravljen. Sledi mirovanje. Ostavite da odstoji na tamnom mestu dve do tri nedelje, ali se svakog dana promućka tegla najmanje dva puta.

Kroz tri nedelje melem bi trebalo procediti kroz nekoliko gaza da ne ostane nijedna čestica.

Drugi korak je time završen, melem koji efikasno leči mišiće, kosti, zglobove i kožu  sada je spreman za upotrebu.

Koristi se na dva načina: nanošenjem na bolna mesta i oralnim uzimanjem.

Ako je namena neko bolno mesto, zglobovi, mišići onda se melem listova rena koristi tako što se natopi kompresa koja se zatim (zavojem ili nečim drugim) pričvrsti na bolno mesto.

Predhodno treba proveriti da li koža ima reakciju na jak melem od rena. Stavite malo na kožu i sačekajte reakciju.

Drugi način upotrebe melema je oralno, za unutrašnju upotrebu. Pije se najčešće razblažen u mlakoj vodi u slučaju kašlja, nazeba, virusa, gripa. Uzima se po jedna kašičica pola sata pre jela.

Ovaj melem je, kažu najmoćnji kod angine. U tom slučaju pomaže kao i spoljna obloga i kao napitak. Takođe, koristi se i kod stomačnih problema. Posebno je popularan za izbjeljivanje kože od pigmentacije i uopšte za svetliji ten.

Budući da je jak antispetik može da se koristi za sve probleme sa kožom,stomakom, može da posluži za bolesne desni – savetuje Irina Volovik.

Primena je mnogo, a pošto je reč o moćnom i jakom sredstvu ima ograničenja:ne bi trebalo da ga koriste oni koji imaju problema sa želucem, dok se trudnicama preporučuje umerena upotreba.

U svakom slučaju, ako leti preskočite i zaboravite da napravite ovaj čudesni melem za zimu, uvek imate popravni, na jesen. Tada možete da napravite melem od korena rena, koji stiže u poznu jesen. Pravi se na isti način, male su razlike u svojstvima a korist je velika

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh