Connect with us

Priroda i zdravlje

Napravite moćnu rusku tinkturu koja čisti krv – Ruski Travar

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Na ovaj način ćete poboljšati cirkulaciju i normalizovati povišen krvni pritisak.

Oslobađaje toksina iz organizma ne podrazumjeva samo stroge dijete, detoksikacije organizma ili saune. Toksini su najštetniji ukoliko se nakupljaju u krvnim sudovima, usled čega može doći do nakupljanja otrova, taloženja štetnih supstanci koje prouzrokuju trombove, ali i povišen krvni pritisak, lošu moždanu cirkulaciju i konačno usporen metabolizam zbog čega se nakupljaju masne naslage u organizmu i talože kilogrami. Ruski lekari pronašli su lek u prirodi u obliku tinkutre, koja se sastoji od samo tri sastojka koja brišu toksine iz krvi i njenog lipidnog sustava.

Čišćenje krvnih sudova upotrebom medicinskih lekova može izazvati brojne kontraindikacije, posebno uzimajući u obzir činjenicu da je njihova primena najčešće dugotrajna, a nakon toga potencijalno i hronična. Sa druge strane uklanjanje naslaga lošeg holesterola i štetnih materija iz krvi uz pomoć narodnih sredstava daleko je sigurnije i bezopasnije, ali zahteva pažljiv pristup i odabri kombinacije lekovitih sastojaka, kako ne bi izazvali negativne efekte.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Zato Rusi konzumiranje lekova ostavljaju kao poslednju opciju kod rešavanja nekog oboljenja i prvo se obraćaju prirodi. Tako su sastavili i tinkturi koja uspešno oslobađa krv i krvne sudove od svih toksina, povećava njihovu elastičnost i preporučuje se za redovno čišćenje barem jednom ili dva puta godišnje, koje se može sprovoditi uz ovo lekovito sredstvo.

Moćna tikntura sastoji se od limuna, belog luka i prokuvane, odnosno destilovane vode. Ova tinktura koristi se u tibetanskoj i ruskoj narodnoj medicini već stotinama godina.

Beli luk

Danas savremena medicina naučnim istraživanjima samo potvrđuje ranija saznanja u vezi sa ovom biljkom do kojih je čovečanstvo došlo kroz vekovna iskustva prenesena sa kolena na koleno. Beli luk sadrži 400 aktivnih sastojaka, a bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, amino-kiseline, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, gvožđe, enzimi, eterična ulja, jod, kalijum, kalcijum, selen, sumpor i fosfor. Pored mnogobrojnih lekovitih svojstava koja se pripisuju belom luku, na prvom mestu beli luk snižava krvni pritisak kao i nivo holesterola u krvi i smanjuje rizik od opasnih bolesti kao što je arteroskleorza.

Limun

Limun sadrži vitamin C, limunsku kiselinu, limonin, gvožđe, kalcijum, magnezijum, pektin, bioflavonide. Kako je bogat vitaminom C , suprostavlja se slobodnim radikalima u telu. Nizak nivo antioksidanasa, a naročito vitamina C, povezani su sa povećanjem rizika od moždanog i srčanog udara, jer slobodni radikali  oksidiraju holesterol koji se drži za zidove krvnih sudova, što dovodi do začepljenja arterija. Takođe eterično ulje limuna deluje na jačanje krvnih sudova (pogotovo kapilara kojima jača otpornost i smanjuje propusnost), pa će tako biti od pomoći kod sklonosti ka upaljenim venama i popucalim kapilarima.

Recept za lekovitu rusku tinkturu

Sastojci:

  • 4 glavice belog luka
  • 3 srednja limuna sa korom
  • Oko 3 litra prokuvane vode

Priprema

Beli luk podelite na režnjeve i očistite ih. Limune prelijte ključalom vodom, naseckajte ga na kriške, pa sve zajedno sameljite.

Samlevenu smesu stavite u čistu staklenu teglu od tri litra i prelijte sa toplom prokuvanom vodom, do kraja tegle. Poklopite i ostavite u frižider na tri dana. Nakon toga procedite i čuvajte u frižideru.

Primena lekovite tinkture

Maksimalna doza naptika je 50 mililitara i koristi se tri puta dnevno, pre obroka. Ipak, čišćenje krvnih sudova treba početi sa manjim dozama od jedne do dve kašičice. Ako ne postoje neprijatnosti, dozu polako povećavati do neophodne doze.

Trajanje tretmana je 40 dana. Čišćenje krvnih sudova na ovaj način preporučuje se da se sprovodi jednom godišnje. Nakon konzumiranja ovog napitka, poboljšava se cirkulacija krvi i njen lipidni sustav, normalizuje se krvni pritisak, poboljšava se moždana cirkulacija i lakše se gube suvišni kilogrami.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh