Connect with us

Ljekovito bilje

Napravite prirodni melem za ispucale pete – Ljepota i zdravlje

Leto je, sandalice, papuče i japanke su postale svakodnevna obuća, a uz otvorenu obuću, ispucale pete nisu baš poželjan detalj i zato vam donosimo recept za odličan melem protiv ispucalih peta.

Kada koža oko peta postane tvrda ili suva to često dovodi do pucanja kože što pored toga što ne izgleda privlačno može biti i veoma bolno. Ispucale pete lako mogu prerasti u veći problem, a uzrok im može biti visoka telesna težina (pritisak), klimatski uslovi ili gljivična infekcija.

Koji god da je uzrok vaših ispucalih peta ovaj prirodni melem će vam biti od velike pomoći ako ga budete koristili na dnevnoj bazi.

A, sve što vam je potrebno za ovaj melem jesu med, mleko i sok narandže.

Med će hidratizirati kožu i zaštititi je od bakterija, mleko će joj dati neophodan vitamin A koji je od velike važnosti kad je u pitaju zdravlje i lep izgled kože, dok će sok narandže obezbediti vitamin C i stimulisati proizvodnju prirodnog kolagena.

Sastojci:

  • Šolja organskog meda
  • 1-2 kašike punomasnog mleka
  • Sok od ½ ili cele narandže

Kratko zagrejte med u toploj vodi samo da mu lakše umešate mleko i sok od narandže. Sve mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Pre upotrebe melema, pete izribajte kamenom za pete, nanesite malo deblji sloj melema i kratko masirajte, a zatim ostavite na petama oko 45 minuta da koža upije sva lekovita svojstva meda, mleka i narandže.

Originalni članak pronađite na Everyday roots.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Na vrh