Connect with us
NAPRAVITE SAME: 4 vrste maski za kosu od namirnica koje imate kod kuće - Ljepota i zdravlje

Ljepota i zdravlje

NAPRAVITE SAME: 4 vrste maski za kosu od namirnica koje imate kod kuće – Ljepota i zdravlje

Dovoljno je da na kosu jednom do dva puta nedeljno nanesete kvalitetnu masku koju možete lako da napravite same u svoja četiri zida.

Ovo je idealan period da se posvetite vašoj kosi i pružite joj odgovarajuću negu i to uz pomoć maski koje možete lako da napravite kod svoje kuće od sastojaka koje sigurno imate.

MASKA ZA SUVU KOSU

  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1 kašika meda
  • 1 jaje

Istopite kokosovo ulje, dodajte jednu kašiku meda i jedno jaje. Sve dobro umutite i nanesite na kosu od korena do vrha dlake. Držite minimum pola sata na glavi, pa dobro isperite i zatim operite kosu na uobičajen način.

MASKA ZA ISPUCALE KRAJEVE

  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1 kašika jabukovog sirćeta

Rastopite kokosovo ulje i pomešajte ga s jabukovim sirćetom. Kosu rasporedite u delove i masku ravnomerno nanesite na vlasište, obraćajući posebnu pažnju na krajeve. Pustite da odstoji 15 do 10 minuta i potom isperite.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

MASKA ZA OŠTEĆENU KOSU

Ukoliko je kosa izrazito oštećena, najbolje je da na nju samo utrljate kokosovo ulje bez dodavanja drugih sastojaka. Ulje nanesite na suvu kosu, a potom je vežite u punđu. Idealno bi bilo da ovu masku držite nekoliko sati ili da pustite da učini svoju čaroliju preko noći. Ujutro kad se probudite operite kosu šamponom i uživajte u savršeno mekoj i sjajnoj kosi.

HRANLJIVA MASKA

  • 1 jaje
  • 1 kašika meda
  • 2 kašike jogurta

Razbijte jaje, dodajte kašiku meda i dve kašike jogurta. Pomešajte sve sastojke i nanesite na kosu. Ostaviti da deluje pola sata pa isperite pvo hladnijom vodom, a potom nastavite sa uobičajenom rutinom za pranje kose.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljepota i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh