Connect with us

Priroda i zdravlje

Napravite zlatnu vodu po drevnom ruskom receptu – Ruski Travar

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Zlatna voda je voda obogaćena jonima zlata, slično kao i srebrena voda, koja jača imunitet. Zlato pomaže da se poništi štetna oksidacija koja nastaje zbog svakodnevne izloženosti toksinima i zagađivačima.

Priprema zlatne vode

Za pripremu ovog dragulja ruske medicine potreban je jedan komad zlatnog nakita, zlatni novac, dukat ili nakit od žutog zlata. Nakit mora biti isključivo od žutog zlata bez ukrasnog kamenja. Poželjno je da težina nakita ne bude manje od 3 grama.

Nakit prvo dobro operite pod mlazom vode iz slavine pa ga stavite u neoštećeni emajliran lončić. Prelijte 3 grama zlata sa dve čaše vode, po mogućnosti filtrirane.  Kuvajte zlato i vodu na slaboj vatri sve dok se količina vode ne smanji na polovinu. Izvadite svoj nakit, a vodu korisite kao lek, oralno, kao oblog ili za masaže.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Ova jednostavna voda koristi se za prevenciju i lečenje velikog broja bolesti a posebno je učinkovita na nervni sistem i u kozmetičkim tretmanima. Zlatna voda je obogaćena jonima zlata, slično kao i srebrna voda koja jača imunitet. Zlato pomaže da se poništi štetna oksidacija koja nastaje zbog svakodnevne izloženosti toksinima i zagađivačima. Ovako je opisala značaj ovog čudotvornog napitka ruska doktora Julija Doronjina i podelila strari ruski recept za pripremu ovog čudotvornog napitka.

Zlatna voda deluje antibakterijski i protivupalno, a zlato doprinosi izbeljivanju staračkih pega i mrlja nastalih usled sunčevog zračenja. Neobični napitak primamljivog naziva koristi se za prevenciju raznih bolesti, jača imunitet,blagotvorno deluje na nervni sistem, ujednačava puls, poboljšava pamćenje i jača mentalnu aktivnost. Podstiče cirkulaciju i jača kapilare, a koriste ga i profesionalni sportisti jer doprinosti pojačanju mišićnog tonusa.

Ovaj čudotvorni ruski lek rešava bolesti srca, umiruje povišen pristisak i reguliše ubrzano disanje proizvedeno stresom i  anksioznošću. Leči bolesti organa za probavu, posebno jetre i grčeva u stomaku, vraća nivo gvožđa u organizmu na normalu, a učinkovita je i kod epilepsije i neplodnosti. Jača imunitet, blagotovrno deluje na nervni sistem, ujednačava puls, poboljšava pamćenje i jača mentalnu aktivnosti.

Zlatna voda usporava potrošnju kolagena i elastina, stimuliše rast ćelija, tako što omogućava da se molekuli kiseonika transportuju pravo u kožu, zbog čega se ona revitalizira i dobija mladolik izgled. Takođe podstiče cirkulaciju jača tonus mišića, a odgovara svim tipovima kože. Ako se umivate zlatnom vodom, masna koža gubi suvišan sjaj i postaje glatka, a suva postaje meka i hidrirana. Ispiranje kose ovom vodom jača dlaku i revitalizuje kožu galve.

Umivanjem zlatnom vodom može se ukloniti šminka, a da koža ostane neiritirana sa blagim antimikrobnim dejstvom. Nakon umivanja vodom sa jonima zlata, koža će biti njegovana, smiriće sve iritacije i crvenila, posebno kod osjetljive i suve kože.

Smanjuje pojavu sitnih bora, osvežava i hidrira osteljivu i suvu kožu, a ten čini ujednačenim, svežim, blistavim i zdravim. Blagotvorno deluje kod akni i bubuljica, štiti od štetnih faktora zagađenja i preteranog izlaganja suncu.

Konzumacija zlatne vode

Za oralnu upotrebu preporučuje se jedna čajna kašika zlatne vode tri puta dnevno. Lekovita zlatna voda se zbog vrlo snažnog delovanja pije u malim količinama i kratkotrajno. Između tretmana neophodno je napraviti duže pauze.

Ne sme se konzumirati ako ste alergični na zlatni nakit, a ne preporučuje se za trudnice i dojilje.

 

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh