Connect with us

Ljekovito bilje

Neguje desni i ubija bakterije: Iskoristite kokosovo ulje za ispiranje usta

Prirodno rešenje

Kokosovo ulje je poznato po svojim brojnim benefitima, a najčešće se koristi za negu kože, kose, ali i za pripremu hrane. Kokosovo ulje je takođe u sastavu brojnih makeup proizvoda, kao i proizvoda za negu.

Zbog svog sastava bogatog mastima, kao i i vitamina D i E, primena kokosovog ulja blagotvorno deluje na naše zdravlje. Kada birate kokosovo ulje za negu, neka vaš izbor bude hladno ceđeno, nerafinisano kokosovo ulje.

Mućkanje kokosovog ulja u ustima može delovati izuzetno blagotvorno za zdravlje, kao i higijenu usta i zuba. Povlačenjem (eng. pulling) ili mućkanjem kokosovog ulja u ustima stimuliše se lučenje pljuvačke što dovodi do eliminuisanja bakterija koje su prisutne u ustima.

Takođe, zbog svog prirodnog sastava, kokosovo ulje utiče na skidanje viška naslaga i na zubnoj gleđi te dovodi do prirodnog izbeljivanja zuba.

Kako mućkati ulje u ustima?

Jednu supenu kašiku kokosovog ulja mućkajte u ustima nakon pranja zuba, u trajanju od 5 do 10 minuta. Nakon mućkanja usta ne ispirati, a poželjno je da ovu rutinu praktikujete ujutru i uveče.

Kako je organsko kokosovo ulje u potpunosti prirodnog sastava, možete ga koristiti duže vreme. Ukoliko imate osetljivije desni, pre upotrebe kokosovog ulja konsultujte se sa vašim stomatologom.

Izvor: alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Na vrh