Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Noćno znojenje Sadik Sadiković

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Kada prođe ½ sata nakon toga što se bolesnik počeo znojiti, treba mu s pola vode i pola vinskog octa čitavo tijelo brzo oprati i neosušenog u čist krevet staviti i pokriti. Čaj treba od sljedećeg bilja spremiti: Korijen od omana (Inula Helenium L), sasvim mladog hrastovog lišća (Quercus pedunculata), mladih vrhova od omorike (Picea excelsa), podbijela (Tussilago Farfara), lanenog sjemena (Linum usitatissimum), islandskog lišaja (Cetraria islandica), kadulje, zvane kuš ili žalfja (Salvia ofcinalis), lišća i cvijeta od ljubičice (Viola odorata), čestoslavice (Veronika ofcinalis), od svake vrste po 3 g.

Korijen od omana sasiječe se na male komadiće i zajedno s lanenim sjemenom potopi u ¼ litre vode. Sve druge trave zajedno se potope u ½ litre vode. potopljene se moraju držati 12 sati.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Korijen od omana i laneno sjeme u istoj se vodi u kojoj su potopljeni kuhaju 25 min. i druge trave se u vodi u kojoj su potopljene kuhaju 10 min. Uz dodatak 2 žlice meda. Nakon toga sastave se obje smjese i ostave na toplom mjestu dobro poklopljene još 10 min. toga čaja pije bolesnik tri puta dnevno po 1 šalicu, i to natašte i 1 sat prije ručka i jedan sat prije večere. Ovaj je lijek izvrstan i za obranu protiv tuberkuloze.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh