Connect with us

Ljekovito bilje

Obavezno zapišite ovaj recept: Drevni narodni PRIRODNI preparat koji OSLOBAĐA telo od BOLOVA

Ovaj prirodni lek može održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe

Pravi se na veoma jednostavan način i od biljaka koje su jako dostupne.

Lek za bolne zglobove i leđa:

RECEPT:

Sastojci:

  • od 300g do 400g belog luka
  • 1l kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…)

Očistiti od 300g do 400g belog luka, a zatim ga sitno iseckajte (može da se i ne secka, odnosno sitni). Staviti ga u teglu i preliti sa 1l kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…). Posle toga, zatvoriti poklopcem teglu i ostaviti na tamno mesto, na sobnoj temperaturi oko 2 nedelje. Ne zaboravite svakodnevno mućkati sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procijedi kroz 3 do 4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cediljku.

Ulje se utrljava u bolna mesta, na primer u donji deo leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom kesom u utopljava se preko noći. Beli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva meseca. Pre upotrebe prirodnih sredstava uvek se obavezno konsultujte sa vašim doktorom.

Budite zdravi!

Izvor: najzena.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Ljekovito bilje

Na vrh