Connect with us
Ni ne slutite koliko je jabukovo sirće dobro za kožu: Ako se ovako koristi uklanja i najdublje bore za mesec dana! - Ljekovito bilje

Ljekovito bilje

Očistite jetru na potpuno prirodan način: Ovaj napitak provereno izbacuje toksine i masnoće iz tela! (RECEPT) – Ljekovito bilje

Masna jetra je učestala pojava, pogotovo kod osoba starijih od 50 godina. Ako procenat masti u jetri pređe 10 odsto, to znači da je masna i da bi trebalo nešto preduzeti.

Zdravlje jetre je od izuzetne važnosti za zdravlje čitavog organizma. Ukoliko jetra ne funkcioniše kako treba i svi ostali organi su ugroženi.

U jetri se štetne masnoće iz ishrane pretvaraju u materije koje su nam potrebne ili se filtriraju za izbacivanje iz organizma.

Međutim, ukoliko je količina masti u tom organu veća od deset odsto njegove ukupne mase, tada se radi o poremećaju poznatom kao masna jetra. U tom slučaju dolazi do zapaljenskog procesa i moguće je uvećanje ovog organa.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

U rešavanju ovog problema može da pomogne napitak od jabukovog sirćeta i meda.

Razredite kašiku jabukovog sirćeta sa malo tople vode. Dodajte med po ukusu. Pijte dva puta dnevno po jednu dozu. Ponavljati svakodnevno u periodu od nekoliko meseci.

Osim ovog napitka, jetru pogoduje zeleni čaj, čaj od maslačka kao i lumun.

Kako bi se problem masne jetre u potpunosti rešio potrebno je napraviti i promene u ishrani. Lekari savetuju da se upotreba kofeina svede na minimum, a uvede neki vid fizičke aktivnosti.

Vodite računa i o unosu ugljenih hidrata i soli, jer preterana upotreba može da prouzrokuje taloženje masti u jetri.

Jetra proizvodi enzime koji koriste svim organima. Jedite namirnice bogate sumporom poput kupusa i brokolija za što veću proizvodnju zdravih enzima. Birajte organsku hranu i unosite što više vitamina i minerala, a najbolje bi bilo putem povrća i voća.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh