Connect with us

Ljekovito bilje

Olakšajte sebi svaku dijetu: 3 razloga da u svoju ishranu uvrstite suncokretovo seme! – Ljekovito bilje

Seme suncokreta je svima poznato. Najčešće se koristi kao međuobrok, ali ponekad se dodaje i desertima i pecivima. S obzirom na niz korisnih svojstava, seme ima potencijal prave super-hrane: puno je proteina, zdravih masti, a takođe sadrži korisne vitamine i minerale. Ali, kladimo se da niste mogli ni pomisliti da vam seme suncokreta može pomoći u procesu gubitka kilograma.

Pomaže u borbi protiv gladi

Semenke suncokreta veoma su hranljive: sadrže ogromnu količinu proteina i 20 vitamina i minerala koji našem telu trebaju, uključujući 49% dnevne vrednosti vitamina E u samo 28 grama proizvoda. Kao rezultat toga, semenke brzo pružaju osećaj sitosti, efikasno se bore protiv gladi i pomažu u izbegavanju prejedanja tokom glavnih obroka.

Pomoći će vam da dobijete mišićnu masu

Nedavna istraživanja pokazala su da ljudi sa visokim procentom mišićne mase sagorevaju više kalorija čak i u mirovanju – što znači da brže gube kilograme. Na niskokaloričnoj dijeti, oko 35% izgubljene težine je mišićna masa, zato je prilikom gubitka kilograma važno konzumirati veliku količinu proteina, kako bi se održao mišićni tonus. Semenke suncokreta će vam pomoći u tome – sadrže oko 2 grama proteina na 10 grama proizvoda.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Može vam pomoći da se pridržavate svoje ishrane

Uspešna ishrana je ona koju uspevate da sledite bez ometanja. Čudno je što vam semenke suncokreta takođe mogu pomoći u tome. One sadrže puno zdravih vlakana koja su neophodna našem telu, stoga će vam svaki obrok uz dodatak semenki samo biti od koristi. Semenke suncokreta možete uzimati na različite načine: samostalno, baš kao i u detinjstvu, kao dodatak pečenim proizvodima, desertima ili salatama ili mešati sa ostalim semenkama i orasima – ovaj međuobrok će vam pomoći da se napunite energijom za celi dan.

Međutim, vredi se pridržavati mere: ovaj proizvod je prilično kaloričan i sadrži veliku količinu masti. Mala šaka će biti dovoljna.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh