Connect with us

Priroda i zdravlje

Onkološka oboljenja leče se i netoksičnim biljkama (RECEPTI) – Ruski Travar

Adapatogen je supstanca koja ima sposobnost da uskladi i harmonizuje reakciju tela na različite fizičke, hemijske, biološke i psihičke spoljašnje i unutrašnje nadražaje. Upravo ovu, zajedničku supstancu sadrže netoksične biljke idealne za lečenje najtežih bolesti. Ruski naučnih Nikolaj Lazarov uočio je ove biljke, proverio njihova dejstva i 1949. godine označio ih kao adapatogene biljke.

Adapatogene biljke su netoksične biljke čija svojstva korisno utiču na zdravlje ljudi, smanjenje stresa na mentalnom i fizičkom planu uz pomoć adapatogena koji pomažu organizmu  da se prilagodi stresnom okruženju. Ove netoksične biljke direktno deluju i na strane maligne ćelije u ljudskom organizmu i pokušavaju da ih unište svojim delovanjem.

Gospina trava

Upotreba gospine trave u lekovite svrhe datira još iz vremena strarih Grka, kada je i sam Hipokrat označio ovu biljku kao podobnu za korišćenje u medicinske svrhe. U lekovite svrhe koriste se list i cvet gospine trave koji se uberu u doba cvetanja, ali pre začetka samih plodova. Od lekovitih sastojaka koji se nalaze u biljci najznačajnije su hipericin, pseudohipericin, flavonidi. Hipreicin ima fotosenzibilirajuće delovanje.

Lekovita mešavina sa medom

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Za pripremu lekovitog preparata potrebna je po jedna šoljica belog luka i lešnika, jedna i po šoljica naseckanih oraha. Osim ovih preparata potrebno je i po 25 grama sledećih biljaka: mirođija u prahu, đumbir, cvetovi gospine trave i korena sladića. Svi ovi sastojci se vezuju jednim kilogramom domaćeg meda koji nije sklon kristalizaicji. Beli luk ostavite da se pari dok ne postane mekan kako bi se izgnječio u stanje kaše. U ovako izgnječen luk dodajte lešnike, orahe i nakon što to dobro pomešate, u tu mešavinu dodajte i sve lekovite biljke. Kada novodobijenu smesu dobro promešate, prelijte je sa medom.

Ovu lekovitu smesu treba korisitit tri puta dnevno, po 10 grama dva sata nakon obroka.

Lekovita tinktura

Za pripremu lekovite tinkture potrebno je pripremiti po 5 grama (jednu kašičicu ) sledećih biljaka: gospine trave, gloga, stolisnika, nevena i biljke suručice. Osim lekovitih biljaka, za pripremu tinkture potrebno je i 20 grama belog luka i pola litra medicinskog alkohola. Biljke dobro izmešati i u njih dodati sitno iseckan beli luk i ove sastojke preliti sa pola litra alkohola. Ovu smesu držati u zatvorenoj flaši punih 14 dana uz svakodnevno intenzivno mućkanje.

Ovu lekovitu tiknturu korisiti svakog dana. Po 20 grama napitka rastvoriti u 200 mililitara hladne vode i piti u jednakim gutljajima. Paralelno sa tim preporučljivo je piti čašu soka sveže ceđenje šargarepe sa 10 grama biljnog ulja. Posebnu pažnju kod primjene ove tinkture moraju povesti osobe sa povišenim krvnim pritiskom, trudnice i žene u procesu dojenja.

Neven

Neven je jedna od najšire korišćenih biljaka u fitoterapiji, narodnim običajima i magiji naroda širom sveta. Neven sadrži znatnu količinu flavonida zahvaljujući kojima deluje protivupalno. U ovoj biljci pronađeni su i triterpenski saponozidi, tanini, glikozid, kaledulozid, kartenoidi, zahvaljujući kojima neven ima narandžaste cvetove, malo etarskog ulja neprijatnog mirisa i nekoliko ogranskih kiselina. Izuzetno vredni karotenoidi u cvetovima su veoma važni za zdravo funkcionisanje organima, a naročito služe kao zaštita od raka. Osim toga, važni su za zdravlje očiju. Treba reći i da se lutein upotrebljava za proizvodnju lekova za oči.

Alkoholna lekovita tinktura

Za pripremu ove lekovite tinkture potrebno je pripremiti sveže cvetove nevena u srazmeri 1 prema 10 u odnosu na količinu alkohola potrebnim za tinkturu. Pomešati ove sastojke u zatvorenoj boci i ostaviti je da odstoji na mračnom i hladnom mestu punih 14 dana. Nakon toga, tinkturu filtrirati i konzumirati u maksimalnim dozama po jednu čajnu kašičicu tinkture po tri puta dnevno. Terapija se koristi punih 30 dana, nakon čega sledi pauza od sedam dana, pa se tretman lečenja ponvalja.

Tinktura na vodi

Da bi ste pripremili lekoviti napitak na vodi, potrebno vam je 10 grama svežeg nevena i 200 mililitara kipuće vode. Ostaviti napitak da ključa, pa da se prohladi pola sata i popiti 100 grama tri puta dnevno. Ova infuzija se također koristi za obloge na područiju lokalizacije tumora. Ovaj lek nije preporučljiv za pacijente koji imaju problema sa hipertenzijom i individualnom netolerancijom na ovu biljku.

Sibirski žen-šen

Ova biljka u onkologiji smatra se izvrsnim sredstvom za poboljašnje opšteg stanja pacijenta. Naučno je dokazano da uptoreba lekova na temelju ove biljke pomaže bržem oporavku nakon operacije i zračenja ili hemoterapije. Ova bilja se koristi na područiju bivšeg Sovjetskog Saveza za iste bolesti za koje se koristi i pravi žen-šen. Najviše se upotrebljava za oporavak nakon bolesti ili napornih fizičkih ili mentalnih stanja. Često se sibirski žen-šen kombinuje sa primenom novih vrsta antibotika, jer će u tim slučajevima oporavak uslediti brže.

Ekstrakt ove biljke treba popiti u količinama od 20 kapi pola sata pre jela. Upotreba ove biljke zabranjena je kod osoba koje pate od visokog krvnog pristiska, zatim osobama koje koriste ovu biljku zajedno sa drugim stimulansima, uključujući i kafu i lekove za određena psihička stanja. Moguća je interakcija s mnogim kardiološkim i antikoagulantnim lekovima, a poseban oprez se preporučuje osobama koje uzimaju lekova za smanjenje šećera u krvi.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh