Connect with us

Ljekovito bilje

Osetićete olakšanje: Četiri super trika koja će vam pomoći da odmoritr oči

Svima je to nekad potrebno

Stručnjaci preporučuju nekoliko jednostavnih vežbi koje će smanjiti naprezanje i umor očiju.

Trljanje dlanovima: Snažno trljajte ruke jednu o drugu 10 sekundi kako biste stvorili toplinu i energiju između dlanova. Nežno stavite dlanove preko očiju i zatvorite oči. Nekoliko puta duboko udahnite i duže izdahnite dok ne počnete da se opuštate. Osetićete kako vas toplina i mrak polako smiruju i teraju napetost u poslednjem segmentu oka. Pustite ruke da se tamo odmore dok toplina polako ne nestane.

Treptanje: Predugo gledanje u ekran može uticati na to koliko često trepćete, a ako trepćete manje, to može dovesti do suvih očiju.Sednite ili stanite uspravno. Opustite ramena, ispravite vrat i gledajte napred. Trepćite vrlo brzo 10-15 sekundi. Nežno zatvorite oči da omekšaju. Pokušajte da ponovite ovu vežbu barem jednom na svakih sat vremena.

Zumiranje: Ovo je odlična vežba za oči kada pokušavate da se fokusirate i i ojačate očne mišiće. Udobno sedite i usredsredite se na objekat u daljini na nekoliko sekundi. Premestite fokus na objekat koji vam je bliži i gledajte ga nekoliko sekundi. Usredsredite se na nešto što vam je blizu poput palca. Okrenite pogled – prvo na srednji objekat, a zatim na udaljeni objekat. Ponovite ovu vežbu nekoliko puta u razdoblju od dva minuta.

Kolutanje očima: Prevrtanje očima vrlo je efikasna vežba ako je redovno radite. Može pomoći u jačanju mišića očiju. Sedite ili stanite uspravno. Neka ramena budu opuštena, a vrat ispravljen i gledajte napred.Pogledajte udesno, a zatim polako pogledajte prema stropu. Okrenite oči prema dole ulevo, a odatle prema podu. Učinite to u smeru kazaljke na satu i suprotno od kazaljke na satu.

Izvor: alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh