Connect with us

Ljekovito bilje

Ovako Koreanke čuvaju svoje lice: Sve počinje iznutra, a ovo je tajna! (RECEPT) – Ljekovito bilje

Reč je o banana mleku, i nije teško zaključiti da su upravo to glavni sastojci, što znači da ga možete pripremiti kod kuće. Nadamo se da smo vam ovim uvodnim rečenicama privukli pažnju, i da želite da otkrijete više detalja u nastavku.

Istorijat

Tokom ʽ70-ih godina prošlog veka, korejska vlada odlučila je da istakne značaj upotrebe mleka u svakodnevnoj ishrani, sa ciljem poboljšanja zdravlja nacije. Međutim, mnogima ukus kravljeg mleka nije bio privlačan, pa se kompanija pod imenom Binggrae 15 godina kasnije dosetila kako da ga upotpuni. U prodaji se našao napitak kome je dodata banana, a rezultat je bio sjajan. Vesti su se pročule, prvo do okolnih, a zatim i nešto udaljenijih zemalja, kao što su Novi Zeland, Kanada, te Amerika. Vremenom je banana mleko postalo omiljeno, kako za piće, tako i za negu, s obzirom na to da ima odlična svojstva za kožu, kosu i zdravlje u celini.

Blagodeti

Ovaj napitak pun je vitamina A, B2, B6 i C. Zatim, bogat je kalijumom koji smanjuje nervozu, jednog od velikih neprijatelja kože. Pored toga, unošenjem preporučene doze ovog minerala, obnavljamo energiju i sprečavamo grčeve u mišićima, što je važno svim osobama koje se bave sportom. Sastav banane povoljno deluje na stvaranje kolagena i održavanje tonusa kože. Za kraj, izdvajamo i ulogu vitamina E koji, između ostalog, jača kosu.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Recept za banana mleko

Sastojci:

  • 400 ml kravljeg ili mleka biljnog porekla
  • 2 banane
  • cimet

Priprema:

Ogulite banane i iseckajte ih na kolutiće, pa ih stavite u blender i dodajte mleko. Sve što je potrebno jeste da pritisnete dugme i sačekate da smesa postane tečna i ujednačena. Kada ste dobili željenu teksturu, začinite cimetom, ili kurkumom, za još bolje dejstvo. Banana mleko možete poslužiti odmah, odložiti u frižider za kasnije, ili konzumirati u vidu osvežavajućeg koktela, tako što ćete ubaciti par kockica leda.

 

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh