Connect with us

Korisni saveti

Ove trikove su koristile i naše bake: 6 načina na koje možete da iskoristite sapun!

Pretpostavlja da su klasični sapun, onaj u komadu, koristile još drevne civilizacije, a ovo sredstvo ne samo što je najbolje za higijenu ruku, već ima i još niz interesantnih primena u domaćinstvu…

Pretpostavlja da su klasični sapun, onaj u komadu, koristile još drevne civilizacije, a ovo sredstvo ne samo što je najbolje za higijenu ruku, već ima i još niz interesantnih primena u domaćinstvu.

Verovatno nikad niste ni pomislili da biste sapun mogli da iskoristite u još neke svrhe sem higijenske, ali zapravo može biti odlična pomoć u nekoliko situacija.

Pa, evo nekoliko trikova sa sapunom u glavnoj ulozi!

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

1. Stavite sapun u cipele

Ako osetite da vaše omiljene cipele nakon dugog nošen ja ne mirišu baš najbolje, dovoljno je da u u njih tokom noći ostavite po jedan sapun.

Ujutru će mirisati daleko bolj.

Ponavljajte ovo svake 2 do 4 nedelje.

2. Može da otkoči rajsferšlus

Ako vam se rajsferšlus zaglavio dovoljno je da sapunom pređete nekoliko puta po njegovoj prednjoj strani, to bi trebalo da vam olakša potezanje.

3. Sprečava magljenje ogledala u kupatilu

Suvim sapunom istrljajte suvo i čisto ogledalo u kupatilu.

Suvom krpom uklonite tragove ako ostanu. Sloj sapuna će sprečiti da se ogledalo zamagli tokom kupanja ili tuširanja, koliko god da se pare stvorilo.

4. Mešavina sapuna i ulja štiti vaše biljke

Ako hoćete da biljke zaštitite od lisnih ušiju i grinja, pomešajte 1/4 šoljice tečnog sapuna sa šoljom biljnog ulja. Dobro pomešajte i koristite jednu kašiku ove smese pomešanu sa 4 šoljice vode i time jednom nedeljno poprskajte biljke.

5. Čini vašu odeća u ormaru mirišljavom

Ovaj trik su koristile sve naše bake – jednostavno stavite sapun u ormar ili fioku u kojoj držite odeću. Sapun će upiti neprijatne mirise i poslužiće kao blag osveživač vazduha.

6. Pomaže pri ujedu komarca

Vlažnim komadom sapuna istrljajte mesto gde vas je ujeo komarac i za svega nekoliko minuta svrabež će se smanjiti.

Izvro: stil.kurir.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Korisni saveti

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh