Connect with us
Ovim namirnicama zamijenite maslac u slasticama i smanjite unos kalorija - Pošalji Recept

Ostali recepti

Ovim namirnicama zamijenite maslac u slasticama i smanjite unos kalorija – Pošalji Recept

S ove četiri namirnice možete zamijeniti maslac u kolačima i tortama kako biste napravili zdraviju verziju i smanjili unos kalorija.

Pečenje smiruje i opušta, pogotovo sada dok ostajemo kod kuće. Ipak, baš zato što se manje krećemo trebalo bi pripaziti na unos kalorija i pokušati zamijeniti nezdrave, zdravim slasticama. Msn.com donosi savjete čime zamijeniti maslac kod pečenja kolača.

Pire od jabuke: Jako često se ova namirnica koristi u zamjenu za ulje, ali može biti i alternativa maslacu. Najbolja je opcija za izradu torti. Polovicu količine maslaca zamijenite pireom od jabuka.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Avokado: Za keksiće, kruh i muffine koristite ovo voće koje ne samo da smanjuje kalorije u cijelom receptu, već stvara i mekšu, glatku smjesu za slastice.

Kanola ulje: U keksiće s čokoladom umjesto maslaca stavite pola šalice kanola ulja. Iako ima dosta kalorija, ima manje zasićenih masti i natrija.

Jogurt: Ako vas u receptu traži jednu šalicu maslaca, stavite pola šalice njega i pola šalice jogurta (može bez laktoze i biljni). Smanjit ćete broj kalorija i zasićenih masti. Igrajte se s količinama, ovisno o tome kako smjesa treba izgledati.

 

 

 

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ostali recepti

Na vrh