Connect with us

Ljekovito bilje

OVO JE NAJBOLJA KOMBINACIJA NAMIRNICA ZA VAŠE ZDRAVLJE Evo šta pored belog luka još treba da uzimate

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Kako kažu stručnjaci med i beli luk bi trebalo da se nađu na vašem svakodnevnom jelovniku, jer pozitivno deluju na imunitet.

Beli luk se od davnina koristi za suzbijanje prehlada, a prirodni med je pun enzima, vitamina i minerala koji su nam neophodni u periodu viroza.

Napravite prirodan antibiotik kako biste svom organizmu obezbedili dovoljnu količinu hranljivih sastojaka.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Potrebna su vam tri čena belog luka i teglica meda.Iseckajte beli luk i stavite u med. Ostavite smesu da malo odstoji kako bi se svi sastojci dobro pomešali.

Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog prirodnog preparata svako jutro, i to sedam dana uzastopno. Pogledajte zašto je ova kombinacija važna za vaš organizam.

Protiv herpesa

Herpes simpleks je virusna infekcija i manifestuje se u vidu ranica i plikova, obično oko usana.Kada jednom dobijete virus simpleks, jedan njegov deo zauvek ostaje “uspavan” u organizmu.Padom imuniteta on dobija priliku i aktivira se, a medicinske studije pokazale su da beli luk eliminiše više od 90 odsto virusa simpleks u roku od 30 minuta.

Štiti srce

Ova mešavina čisti krvne sudove od masti i time sprečava srčani udar. Dokle god krv nesmetano cirkuliše vašim organizmom, srce kao organ je zaštićeno.

Leči upalu grla

Med i beli luk imaju visoko antiimflamatorno dejstvo, pa su veoma dobri za suzbijanje infekcije grla.

Pomaže kod dijareje

Uz pomoć ove smese možete da ojačate sistem za varenje i tako uklonite rizik od bilo kakve infekcije, kao i problema sa dijarejom.

Pojela 1,5 kg belog luka

Jedna Kineskinja nedavno je završila u bolnici zbog teške upale grla pošto je pojela 1,5 kg belog luka, piše kineski dnevni list “The South China Morning Post”.Stručnjaci savetuju da ne treba preterivati ni sa namirnicama za koje se sigurno zna da su lekovite za zdravlje.

Leči suvi kašalj

Med i beli luk su izuzetni u razbijanju guste sluzi,koja se taloži u dnu grla i tako izaziva suvi kašalj.Ova kombinacija razvodnjava sekret i uklanja upalne procese.

Pomaže kod gljivičnih infekcija

Gljivice mogu da napadnu različite delove vašeg tela, ali ova mešavina je prava antibakterijska bomba, koja deluje i u ovom slučaju.Najbolje je koristiti je preventivno, jer sprečavate mogućnost bilo kakve infekcije.

Protiv holesterola

Smesa meda i belog luka je prirodni detoks za vaš organizam, a fitoterapeuti ga preporučuju za stabilizaciju holesterola u krvi i za skidanje kilaže.

Izvor: alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh