Connect with us
Ovo je nova zvezda vaše terase: Božićna zvezda je san u ružičastom!

Agro kutak

Ovo je nova zvezda vaše terase: Božićna zvezda je san u ružičastom!

Kada čujete za Božićnu zvezdu, obično pomislite na hladnije dane i praznike, ali ovaj cvet će, bez obzira na ime koje asocira na zimu, letnje dane na terasi učiniti nezaboravnim.

Do skoro su se božićne zvezde koristile pre svega kao sobne biljke. Ovo atraktivno cveće koje je poreklom iz Meksika, odnedavno ima i novi varijetet pod nazivom “Princettia”, koja će savršeno krasiti i vašu terasu ili baštu, piše Lepa i srećna.

 

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----
View this post on Instagram

 

U susret paznicima #bozicnazvezda #gardenrs #cvetnipozdrav #uredjenjedvorista

A post shared by Vrtni centar Biosan (@biosan_) on

Pokušaji da se u rasadniku u Hajdelbergu dobije ovaj varijetet sitnog cveta, dali su dobre rezultate, a varijacije boja cvetova od nežno roze do jarko pink izgledaju zadivljujuće.

“Princettia” koja može da bude i divan poklon, ima sitne, roze cvetove koji prekrivaju celu biljku u različitoj varijaciji četiri nijanse roze boje. Ova ukrasna biljka može da cveta tokom cele godine, čak i tokom šest najhladnijih meseci u godini.

Kad je u pitanju nega ove biljka, treba je držati na osunčanom mestu, i zalivati svaku četvrtu noć tokom jeseni i zime. Posle cvetanja lagano orezati od vrha ka korenu do polovine, zemlju prihraniti đubrivom i zalivati jednom nedeljno tokom proleća i leta.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Agro kutak

Na vrh