Connect with us

Ljekovito bilje

Ovo povrće ima neverovatna lekovita svojstva: Drastično smanjuje rizik od raka, čisti krv i poboljšava varenje! – Ljekovito bilje

Rukola je tek odnedavno postala zastupljena u domaćoj kuhinji, a zbog svojih lekovitih svojstava trebalo bi da se često nađe na našem jelovniku. Za rukolu mnogi kažu da leči, podmlađuje i topi kilograme, dovoljno razloga da postane vaše omiljeno povrće.

List rukole je izrazito bogat vitaminima, stoga je sve više ljudi i uzgaja. Nije joj potrebna posebna nega, što joj daje još jedan plus. Dobro podnosi temperaturu i ne traži previše sunčeve svetlosti, i otporna je na mrazeve i temperature ispod nule.

Rukola sadrži visoke nivoe folne kiseline i antioksidanata kao što su vitamin C, K i A, pa da se uspešno bori protiv slobodnih radikala. Puna je karotenoida, kao i mnogih drugih minerala, kao što su kalijum, mangan, gvožđe i kalcijum, a svi od njih su korisni i potrebni elementi u ljudskoj ishrani.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Rukola leči mnoge bolesti, najviše se primenjuje kod lečenja srca i kao antikancerogeno sredstvo. Ona predstavlja prirodan antibiotik, reguliše varenje, koristi se za lečenje čireva, hroničnih zatvore, problema sa kašljanjem, prehlada, osteroporoze i sličnih oboljenja.

Rukola je korisna jer prečišćava krv, pospešuje lečenje bolesti jetre i smanjuje mogućnost od pojave kancera odnosno raka dojke i pluća.

Rukola ima još jednu vrlo važnu primenu, a to je mršavljenje i skidanje viška kilograma, a preporučuje se i dijabetičarima. Zahvaljujući svojstvima, skida i ono najupornije salo na stomaku.

Ako se rukola redovno jede, ona doprinosi poboljšanju stanja kostiju i zuba. Takođe unosom rukole u organizam možete poboljšati krvnu sliku, zalečiti probleme sa visokim pritiskom, šećerom i varenjem.

Rukola se koristi u ishrani najčešće u obliku salata, u kuvanom obliku, ali i ispresana i ispasirana ima veoma lep ukus.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Na vrh